Sienirisotto
Sienirisotto on yksi parhaista sieniruoista. Tähän reseptiin sopii myös tryffeliöljy.
Ainekset
Sienirisotto
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 3 salottisipulia hienonnettuna
- 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 200 g risottoriisiä
- 300 g metsäsieniä hienonnettuna
- 1 dl valkoviiniä
- 1 l hyvälaatuista kasvislientä
- 100 g parmesaania raastettuna
- 2 rkl voita
- 1/2 - 1 sitruunan kuori ja mehu
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Viimeistelyyn
- 1 ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna
- raastettua parmesaania
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Sienirisotto valmistuu näin helposti:
1. Kuumenna kasvisliemi kattilassa ja pidä se kuumana. Varaa viereen liemikauha.
2. Kuumenna öljy toisen kattilan pohjalla ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää riisit ja sekoittele niitä kattilassa parin minuutin ajan, kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää sienet ja sekoita nopeasti. Lisää sitten valkoviini ja nosta hieman lämpöä hyvin sekoitellen.
3. Kun viini on imeytynyt riisiin, ala lisätä kuumaa kasvislientä. Lisää aina kauhallinen (noin 1 dl) kerrallaan ja sekoita jatkuvasti, näin risottoon saadaan kermainen rakenne. Jatka liemen lisäämistä ja risoton sekoittamista, kunnes riisit ovat al dente, eli niiden sisus tuntuu maistettaessa vielä napsahtavan kiinteältä. Tähän kuluu aikaa 15-20 minuuttia. Risoton rakenteen tulee olla löysähkö. Ripauta risottoon tarvittaessa hieman suolaa.
4. Ota risotto liedeltä ja sekoita joukkoon voi ja parmesaani sekä sitruunan kuori ja mehu. Anna tekeytyä kannen alla pari minuuttia. Annostele risotto lautasille ja ripottele päälle runsaasti lehtipersiljaa ja hieman parmesaania. Viimeistele tuoreella mustapippurilla. Tarjoile sienirisotto heti.
Vinkki: Kokeile myös sieni-sipulirisottoa tai kantarellirisottoa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Sieniruoat moneen makuun – kokkaa sienistä keittoja, pastaa ja piirakoita
Kommentit
Tervehdys,
Olen tässä viime viikkoina tehnyt kanttarelli -ja tattirisottoa tämän tapaisilla respteillä.
Hyvää tulee, vaikka jättää jonkun makuvivahteen pois. Tässä on voimakkaita ja hienoja makuja; valkosipuli, sipuli, valkoviini, sitruuna, pippuri.
Ongelmitta voi jopa pari noista jäädä pois. Tärkeätä on saada tattien tai kanttarellin maku esiin.
Pieni riski on myös suolan määrä, lihaliemi ja tai kasvisliemi tuo mukavasti makua ja suolaa, joten riisiin sitä ei tarvinne erikseen laittaa.
Pekka
Kommentit
Tästä sienirisotosta. vähän ihmetytti kyllä sitruunan määrä sienirisotossa. No, tuli noudatettua ohjetta ja lopputulos oli sitruunarisotto. Sitruuna peitti täysin sienien maun. Onkohan tässä reseptissä moka tämän sitruunamäärän kanssa.
Hei,
Resepti on tarkistettu alkuperäisestä ja sitruunan määrä on siinä juuri tuo, mikä on tässä ainesosaluettelossa. Jos haluaa siitä vähemmän hapokasta, määrää voi vähentää maun mukaan.
Hyvin onnistui ja hyvää oli 🙂
Hyvin onnistui ja hyvää oli 🙂
Oikein hyvää muuten, mutta tota sitruunaa on ohjeessa kyllä liikaa! Itsellä oli kyllä onneksi oikein maukkaita tatteja, niin maistuivat yhä läpi, vaikka sitruuna peittikin suuren osan mauista muuten.
Todella hyvä ohje, mutta 1/2 tai 1/4 sitruuna on tarpeeksi. Tuli itsekkin laitettua yksi sitruuna ja maistuu hieman liikaa vaikka olen suuri sitruunan ystävä. Kiitos
Todella hyvä ohje, mutta 1/2 tai 1/4 sitruuna on tarpeeksi. Tuli itsekkin laitettua yksi sitruuna ja maistuu hieman liikaa vaikka olen suuri sitruunan ystävä. Kiitos
Tervehdys,
Olen tässä viime viikkoina tehnyt kanttarelli -ja tattirisottoa tämän tapaisilla respteillä.
Hyvää tulee, vaikka jättää jonkun makuvivahteen pois. Tässä on voimakkaita ja hienoja makuja; valkosipuli, sipuli, valkoviini, sitruuna, pippuri.
Ongelmitta voi jopa pari noista jäädä pois. Tärkeätä on saada tattien tai kanttarellin maku esiin.
Pieni riski on myös suolan määrä, lihaliemi ja tai kasvisliemi tuo mukavasti makua ja suolaa, joten riisiin sitä ei tarvinne erikseen laittaa.
Pekka
Päälle vielä sitruunapippuria ja parmesaania, sekä oheen hyvä chileläinen valkoviini, niin a bot!
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous