sillileivät
Reseptit

Sillileivät

Tässä ruisleivässä yhdistyvät kesän suosikit silli, perunat ja tilli. Ruokaisa leipä käy vaikka kokonaisesta ateriasta ja toimivat myös vappupiknikillä.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sillileivät:

  • 3-4 keitettyä munaa
  • 25 g kevytlevitettä
  • 8 täysjyväruisleipäviipaletta
  • 1 punasipuli
  • 4 keitettyä pientä perunaa
  • 4 matjessillifileetä
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1/2 nippua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna munat. Sekoita munat ja kevytlevite keskenään. Voitele leipäviipaleet seoksella.

2. Kuori ja suikaloi punasipuli. Viipaloi perunat sekä sillifileet.

3. Levitä sipulisuikaleet sekä peruna- ja silliviipaleet leiville. Nosta kullekin leivälle ruokalusikallinen kermaviiliä ja ripottele hienonnettua ruohosipulia koristeeksi

X