Sitrussilakat
Jouluaterian punaviinisilli ja sitrussilakat pysyvät raikkaina, kun asetat tarjoiluastiat jäämurskan tai lumen päälle.
Ainekset
- noin 300 g silakkafileitä
- 5 dl vettä
- 1 dl etikkaa
- 1 rkl suolaa
Mausteöljy:
- 1 dl öljyä
- 1 sitruunan tai 2 limetin mehu
- 2 tl vahvaa sinappia
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sokeria tai hunajaa
- 1/2 dl persilja-basilikasilppua
- 2 viipaloitua valkosipulinkynttä
Valmistusohje
1. Lisää etikka ja suola veden joukkoon. Sekoittele, kunnes suola on liuennut. Kaada liemi silakkafileiden päälle. Jos silakkafileet ovat kovin suuria, puolita tai paloittele ne. Anna silakoiden ”kypsyä” liemessä pari tuntia pari kertaa välillä sekoitellen. Valuta fileet siivilässä.
2. Puserra sitruuna- tai limettimehu öljyn joukkoon. Lisää suola, sokeri, persiljasilppu sekä viipaloidut valkosipulinkynnet. Kaada liemi silakkafileiden päälle ja anna maustua viileässä seuraavaan päivään. Halutessasi voit kietaista maustuneet fileet rullalle tarjoiluvaiheessa.
Silakat ovat oiva alkuruoka:
Kotiliesi.fi: Hunajasuolatut silakat linnan kellarista
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous