Reseptit

Sitrussilakat

2.12.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Jouluaterian punaviinisilli ja sitrussilakat pysyvät raikkaina, kun asetat tarjoiluastiat jäämurskan tai lumen päälle.

Ainekset

noin 300 g silakkafileitä
5 dl vettä
1 dl etikkaa
1 rkl suolaa

Mausteöljy:

1 dl öljyä
1 sitruunan tai 2 limetin mehu
2 tl vahvaa sinappia
1 tl suolaa
1 rkl sokeria tai hunajaa
1/2 dl persilja-basilikasilppua
2 viipaloitua valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Lisää etikka ja suola veden joukkoon. Sekoittele, kunnes suola on liuennut. Kaada liemi silakkafileiden päälle. Jos silakkafileet ovat kovin suuria, puolita tai paloittele ne. Anna silakoiden ”kypsyä” liemessä pari tuntia pari kertaa välillä sekoitellen. Valuta fileet siivilässä.

2. Puserra sitruuna- tai limettimehu öljyn joukkoon. Lisää suola, sokeri, persiljasilppu sekä viipaloidut valkosipulinkynnet. Kaada liemi silakkafileiden päälle ja anna maustua viileässä seuraavaan päivään. Halutessasi voit kietaista maustuneet fileet rullalle tarjoiluvaiheessa.

Silakat ovat oiva alkuruoka:

799620-suutarinlohi.jpg

Perinteinen suutarinlohi

976014-aasialaisetsilakat.jpg

Aasialaiset joulusilakat

853879-KO12307K_87[1]_valkosipulis.jpg

Valkosipulisilakat

Kotiliesi.fi: Hunajasuolatut silakat linnan kellarista

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme