Reseptit

Aasialaiset joulusilakat

Aasialaiset silakat kuuluvat tänä vuonna joulumenyyhyn. Nähtäväksi jää, syrjäyttävätkö ne vanhat hyvät valkosipulisilakat. 

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g silakkafileitä

Liemi

  • 4 dl Kylmää vettä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl suolaa

mausteliemi

  • 1 dl limettimehua
  • 5 kafferilimetinlehteä
  • 1 pilkottu sitruunaruoho
  • 1/2 dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 dl sokeria
  • 1 1/2 tl suolaa

purkkiin

  • limettiviipaleita
  • 1 halkaistu punainen chili

Valmistusohje

 

1. Sekoita etikkaliemen ainekset ja kaada silakkafileiden päälle. Sekoita hyvin niin, että liemi peittää kaikki fileet. Anna silakoiden kypsyä peitettynä jääkaapissa vähintään 8 tuntia.

2. Pyöräytä silakat rulliksi ja pane ne purkkiin limettiviipaleiden, sitruunaruohopalojen ja halkaistun chilin kanssa. Sekoita mausteliemen ainekset ja kaada liemi purkkiin silakoiden päälle. Sulje purkki ja kääntele sitä niin, että liemi leviää hyvin ja maut sekoittuvat. Anna silakoiden maustua jääkaapissa 2–3 vuorokautta.

Katso myös:

Valkosipulisilakat
Valkosipulisilakat ranskalaisittain
Jouluiset sinappisilakat
Kotiliesi.fi: Jouluiset sinappisilakat

X