Aasialaiset joulusilakat
Aasialaiset silakat kuuluvat tänä vuonna joulumenyyhyn. Nähtäväksi jää, syrjäyttävätkö ne vanhat hyvät valkosipulisilakat.
Ainekset
- 400 g silakkafileitä
Liemi
- 4 dl Kylmää vettä
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 1 rkl suolaa
mausteliemi
- 1 dl limettimehua
- 5 kafferilimetinlehteä
- 1 pilkottu sitruunaruoho
- 1/2 dl valkoviinietikkaa
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 dl sokeria
- 1 1/2 tl suolaa
purkkiin
- limettiviipaleita
- 1 halkaistu punainen chili
Valmistusohje
1. Sekoita etikkaliemen ainekset ja kaada silakkafileiden päälle. Sekoita hyvin niin, että liemi peittää kaikki fileet. Anna silakoiden kypsyä peitettynä jääkaapissa vähintään 8 tuntia.
2. Pyöräytä silakat rulliksi ja pane ne purkkiin limettiviipaleiden, sitruunaruohopalojen ja halkaistun chilin kanssa. Sekoita mausteliemen ainekset ja kaada liemi purkkiin silakoiden päälle. Sulje purkki ja kääntele sitä niin, että liemi leviää hyvin ja maut sekoittuvat. Anna silakoiden maustua jääkaapissa 2–3 vuorokautta.
Katso myös:
Valkosipulisilakat
Valkosipulisilakat ranskalaisittain
Jouluiset sinappisilakat
Kotiliesi.fi: Jouluiset sinappisilakat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous