Reseptit

Sitruuna-ricottapasta

Sitruuna-ricottapasta valmistuu nopeasti ja vie kielen mennessään. Jos et löydä ricottaa, voit korvata sen cottage cheesellä tai raejuustolla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitruuna-ricottapasta:

  • 400 g tagliatellea
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 ruukku tuoretta minttua
  • 200 g ricottajuustoa
  • 25 g parmesaanujuustoa raastettuna
  • 1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • suolaa
  • mustapippuria
  • sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Sitruuna-ricottapasta tehdään helposti näin:

1. Keitä tagliatelle pakkauksen ohjeen mukaan napakan kypsäksi. Valuta lävikössä.

2. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota valkosipuli pehmeäksi.

3. Lisää hienonnettu minttu, ricotta, parmesaani, sitruunan mehu ja raastettu kuori. Sekoita nopeasti ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Kääntele joukkoon valutettu pasta.

5. Jaa sitruuna-ricottapasta lautasille ja viimeistele mustapippurilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Katso myös: Parhaat pastareseptit! Oletko jo testannut näitä 10 helppoa, nopeaa ja ihanan maukasta pastaa?

Katso myös Kotiliesi.fi:  Keitä pasta kuin italialaiset – kiinnitä huomiota näihin 3 kohtaan

X