Sitruuna-sipulisilli
Itse tehty sitruuna-sipulisilli toimii kesäruokana sekä arjessa että juhlassa. Nappaa Teresa Välimäen herkullinen silliresepti vaikkapa juhannukseksi uusien perunoiden kaveriksi.
Ainekset
- 150 g kevytsuolattuja sillifileitä
liemi:
- 1 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 10 kokonaista mustapippuria
- 0.8 dl valkoviinietikkaa
tarjoiluun:
- voita voiteluun
- pieniä pyöreitä leipäpaloja tai briossia
- 1 keitetty kananmuna
- 1 dl kevätsipulia (tai salottisipulia) hienonnettuna
Valmistusohje
1. Liota sillifileitä kylmässä vedessä tunnin verran. Kiehauta liemen ainekset lukuun ottamatta etikkaa. Anna liemen jäähtyä ja lisää sitten joukkoon etikka. Viipaloi sillifileet 1–2 cm:n levyisiksi paloiksi.
2. Lado sillifileet purkkiin kerroksittain hienonnetun sipulin kanssa. Kaada päälle jäähtynyt liemi, sulje purkki ja laita jääkaappiin maustumaan pariksi päiväksi.
3. Voitele leipä- tai briossiviipaleet ja nosta päälle sillipala.
4. Murskaa kananmuna haarukalla ja ripottele leipien pinnalle kananmunamurua. Koristele vielä kevätsipulilla ja tarjoile.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous