Reseptit

Sitruuna-sipulisilli

Itse tehty sitruuna-sipulisilli toimii kesäruokana sekä arjessa että juhlassa. Nappaa Teresa Välimäen herkullinen silliresepti vaikkapa juhannukseksi uusien perunoiden kaveriksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g kevytsuolattuja sillifileitä

liemi:

  • 1 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 10 kokonaista mustapippuria
  • 0.8 dl valkoviinietikkaa

tarjoiluun:

  • voita voiteluun
  • pieniä pyöreitä leipäpaloja tai briossia
  • 1 keitetty kananmuna
  • 1 dl kevätsipulia (tai salottisipulia) hienonnettuna

Valmistusohje

1. Liota sillifileitä kylmässä vedessä tunnin verran. Kiehauta liemen ainekset lukuun ottamatta etikkaa. Anna liemen jäähtyä ja lisää sitten joukkoon etikka. Viipaloi sillifileet 1–2 cm:n levyisiksi paloiksi.

2. Lado sillifileet purkkiin kerroksittain hienonnetun sipulin kanssa. Kaada päälle jäähtynyt liemi, sulje purkki ja laita jääkaappiin maustumaan pariksi päiväksi.

3. Voitele leipä- tai briossiviipaleet ja nosta päälle sillipala.

4. Murskaa kananmuna haarukalla ja ripottele leipien pinnalle kananmunamurua. Koristele vielä kevätsipulilla ja tarjoile.

X