Sitruuna-tomaattiahven
Sitruuna-tomaattiahven valmistuu helposti ja nopeasti. Sitruunan kirpeys ja tomaatin makeus valloittavat.
Ainekset
- 600 g ahven- tai puna-ahvenfileitä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl oliiviöljyä
- 400 g kirsikkatomaatteja tai tomaattimurskaa
- 3-4 rkl tomaattipyreetä
- 100 g tuoretta pinaattia tai rucolaa
- muutama basilikanoksa
- 1-2 rkl korppujauhoja
- 1 sitruuna
- 0.5 tl merisuolaa
- 0.5 tl vastarouhittua pippurisekoitusta
Valmistusohje
- Leikkaa kalafileet ruodottomiksi.
- Kuori ja pilko valkosipulinkynsi ja kuullota öljyssä pannulla.
- Lisää pannuun puolitetut tomaatit ja pyree, ja anna ylimääräisen nesteen haihtua.
- Lisää pinaatti, silputtu basilika, ripaus suolaa ja pippuria ja kuumenna.
- Ripottele korppujauhot öljyttyyn uunivuokaan ja kaada päälle tomaattikastike.
- Aseta päälle kalafileet, mausta suolalla, pippurilla ja sitruunaviipaleilla ja grillaa noin 5 minuuttia tai paista uunissa 200 asteessa 15–20 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous