Reseptit

Sitruuna-tomaattiahven

Sitruuna-tomaattiahven valmistuu helposti ja nopeasti. Sitruunan kirpeys ja tomaatin makeus valloittavat.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g ahven- tai puna-ahvenfileitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 400 g kirsikkatomaatteja tai tomaattimurskaa
  • 3-4 rkl tomaattipyreetä
  • 100 g tuoretta pinaattia tai rucolaa
  • muutama basilikanoksa
  • 1-2 rkl korppujauhoja
  • 1 sitruuna
  • 0.5 tl merisuolaa
  • 0.5 tl vastarouhittua pippurisekoitusta

Valmistusohje

 

  1. Leikkaa kalafileet ruodottomiksi.
  2. Kuori ja pilko valkosipulinkynsi ja kuullota öljyssä pannulla.
  3. Lisää pannuun puolitetut tomaatit ja pyree, ja anna ylimääräisen nesteen haihtua.
  4. Lisää pinaatti, silputtu basilika, ripaus suolaa ja pippuria ja kuumenna.
  5. Ripottele korppujauhot öljyttyyn uunivuokaan ja kaada päälle tomaattikastike.
  6. Aseta päälle kalafileet, mausta suolalla, pippurilla ja sitruunaviipaleilla ja grillaa noin 5 minuuttia tai paista uunissa 200 asteessa 15–20 minuuttia.
X