7.5.2012

Sitruuna-tomaattiahven

Teksti: Soili Soisalo

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

600 g ahven- tai puna-ahvenfileitä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
400 g kirsikkatomaatteja tai tomaattimurskaa
3-4 rkl tomaattipyreetä
100 g tuoretta pinaattia tai rucolaa
muutama basilikanoksa
1-2 rkl korppujauhoja
1 sitruuna
0.5 tl merisuolaa
0.5 tl vastarouhittua pippurisekoitusta

Valmistusohje

Sitruuna-tomaattiahven valmistuu helposti ja nopeasti. Sitruunan kirpeys ja tomaatin makeus valloittavat.

  1. Leikkaa kalafileet ruodottomiksi.
  2. Kuori ja pilko valkosipulinkynsi ja kuullota öljyssä pannulla.
  3. Lisää pannuun puolitetut tomaatit ja pyree, ja anna ylimääräisen nesteen haihtua.
  4. Lisää pinaatti, silputtu basilika, ripaus suolaa ja pippuria ja kuumenna.
  5. Ripottele korppujauhot öljyttyyn uunivuokaan ja kaada päälle tomaattikastike.
  6. Aseta päälle kalafileet, mausta suolalla, pippurilla ja sitruunaviipaleilla ja grillaa noin 5 minuuttia tai paista uunissa 200 asteessa 15–20 minuuttia.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi