Sitruunainen kuhaceviche
Kuhaceviche kypsytetään sitruunamehusta valmistetussa liemessä. Ihanan raikas kalaruoka viimeistellään kurkkukuutioilla ja tuoreella tillillä.
Ainekset
Sitruunainen kuhaceviche:
- 400 g kuhafileetä
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 dl sitruunamehua
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 1 dl (kruunu)tilliä
- 1-2 sipulia varsineen
- 1/3 kurkkua
Valmistusohje
Sitruunainen kuhaceviche tehdään näin:
1. Jos käytät järvikuhaa, pakasta kala ennen käyttöä. Leikkaa kalafileet kuutioiksi.
2. Raasta yhdestä sitruunasta kuori. Puserra mehu 1–2 sitruunasta. Sekoita mehuun kuoriraaste, öljy, suola ja pippuri. Kääntele mehu kalapalojen sekaan. Anna kalan ”kypsyä” jääkaapissa pari tuntia, kunnes se on muuttunut läpikuultavasta valkoiseksi. Valuta kalapalat liemestään.
3. Silppua tilli. Halkaise kurkku ja kaavi pois siemenet. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita tilli ja kurkkukuutiot kalapaloihin. Viimeistele sitruunainen kuhaceviche ripottelemalla pinnalle vähän pippurirouhetta ja sormisuolaa.
Katso myös: Kuhaceviche
Katso myös Kotiliesi.fi: Kuha-ceviche salaattipedillä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous