Reseptit

Sitruunainen kuhaceviche

Kuhaceviche kypsytetään sitruunamehusta valmistetussa liemessä. Ihanan raikas kalaruoka viimeistellään kurkkukuutioilla ja tuoreella tillillä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitruunainen kuhaceviche:

  • 400 g kuhafileetä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 dl sitruunamehua
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 dl (kruunu)tilliä
  • 1-2 sipulia varsineen
  • 1/3 kurkkua

Valmistusohje

Sitruunainen kuhaceviche tehdään näin:

1. Jos käytät järvikuhaa, pakasta kala ennen käyttöä. Leikkaa kalafileet kuutioiksi.

2. Raasta yhdestä sitruunasta kuori. Puserra mehu 1–2 sitruunasta. Sekoita mehuun kuoriraaste, öljy, suola ja pippuri. Kääntele mehu kalapalojen sekaan. Anna kalan ”kypsyä” jääkaapissa pari tuntia, kunnes se on muuttunut läpikuultavasta valkoiseksi. Valuta kalapalat liemestään.

3. Silppua tilli. Halkaise kurkku ja kaavi pois siemenet. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita tilli ja kurkkukuutiot kalapaloihin. Viimeistele sitruunainen kuhaceviche ripottelemalla pinnalle vähän pippurirouhetta ja sormisuolaa.

Katso myös: Kuhaceviche

Katso myös Kotiliesi.fi: Kuha-ceviche salaattipedillä

X