Reseptit

Kuhaceviche

Cevichessä kala kypsytetään öljystä, limettimehusta, valkosipuliviipaleista valmistetussa liemessä. Kypsyminen kestää noin tunnista kahteen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kuhaceviche

  • 300 g kuhafileetä
  • 4 rkl limetti- tai sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl hiutalesuolaa
  • 2 viipaloitua valkosipulinkynttä
  • (½ chiliä viipaleina)

Lisäksi

  • punamangoldin lehtiä
  • 1 vihreä omena
  • 1 pieni punasipuli
  • 4 tl majoneesia

Valmistusohje

Kuhaceviche valmistuu helposti näin:

1. Leikkaa kuha pieniksi kuutioksi. Sekoita kuutioihin öljy, limettimehu, valkosipuliviipaleet (ja chiliviipaleet) ja mausta suolalla. Anna kalan ”kypsyä” liemessä jääkaapissa, kunnes se on läpeensä valkoista. Kypsyminen kestää 1–2 tuntia kalapalojen koosta riippuen.

2. Kokoa cevicheannokset esimerkiksi pieniin laseihin. Pane lasien pohjalle oliiviöljyllä kostutettuja mangoldinlehtiä, punasipulisilppua ja omenakuutioita. Lisää päälle liemestä valutetut kuhakuutiot.

3. Viimeistele kuhaceviche lisäämällä sen pinnalle nokare majoneesia.

Kuhaceviche
Ceviche on raikas sitrusliemessä kypsennetty kalaherkku, joka sopii aterian alkupalaksi. © Jukka Pakarinen

Lue myös: Kuhafilee x 3 – nopea kalaruoka arkeen ja viikonloppuun

Lue myös Kotiliesi.fi: Ceviche on raikas eteläamerikkalainen kalaruokaklassikko – katso kolme herkullista tapaa herkutella

X