25.6.2012

Kuhaceviche

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

300 g kuhafileetä
4 rkl limetti- tai sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
pari hyppysellistä hiutalesuolaa
2 viipaloitua valkosipulinkynttä
(½ chiliä viipaleina)

Lisäksi

punamangoldin lehtiä
1 vihreä omena
1 pieni punasipuli
majoneesia

Valmistusohje

1. Leikkaa kuha pieniksi kuutioksi. Sekoita kuutioihin öljy, limettimehu, valkosipuliviipaleet (ja chiliviipaleet) ja mausta suolalla. Anna kalan ”kypsyä” liemessä jääkaapissa, kunnes se on läpeensä valkoista. Kypsyminen kestää 1–2 tuntia kalapalojen koosta riippuen.

2. Kokoa cevicheannokset esimerkiksi pieniin laseihin. Pane lasien pohjalle oliiviöljyllä kostutettuja mangoldinlehtiä, punasipulisilppua ja omenakuutioita. Lisää päälle liemestä valutetut kuhakuutiot.

3. Lisää pinnalle nokare majoneesia.
 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *