Kuhaceviche
Cevichessä kala kypsytetään öljystä, limettimehusta, valkosipuliviipaleista valmistetussa liemessä. Kypsyminen kestää noin tunnista kahteen.
Ainekset
Kuhaceviche
- 300 g kuhafileetä
- 4 rkl limetti- tai sitruunamehua
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/2 tl hiutalesuolaa
- 2 viipaloitua valkosipulinkynttä
- (½ chiliä viipaleina)
Lisäksi
- punamangoldin lehtiä
- 1 vihreä omena
- 1 pieni punasipuli
- 4 tl majoneesia
Valmistusohje
Kuhaceviche valmistuu helposti näin:
1. Leikkaa kuha pieniksi kuutioksi. Sekoita kuutioihin öljy, limettimehu, valkosipuliviipaleet (ja chiliviipaleet) ja mausta suolalla. Anna kalan ”kypsyä” liemessä jääkaapissa, kunnes se on läpeensä valkoista. Kypsyminen kestää 1–2 tuntia kalapalojen koosta riippuen.
2. Kokoa cevicheannokset esimerkiksi pieniin laseihin. Pane lasien pohjalle oliiviöljyllä kostutettuja mangoldinlehtiä, punasipulisilppua ja omenakuutioita. Lisää päälle liemestä valutetut kuhakuutiot.
3. Viimeistele kuhaceviche lisäämällä sen pinnalle nokare majoneesia.
Lue myös: Kuhafilee x 3 – nopea kalaruoka arkeen ja viikonloppuun
Lue myös Kotiliesi.fi: Ceviche on raikas eteläamerikkalainen kalaruokaklassikko – katso kolme herkullista tapaa herkutella
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous