Reseptit

Sitruunaiset uunisilakat

Sitruunaiset uunisilakat on herkkua! Rullalle kietaistut silakkafileet peitetään kermaisella mascarponekastikkeella, jonka makua terävöittävät dijoninsinappi ja sitruuna. Herkku maistuu uunilämpimänä, mutta myös kylmänä ruisleivän päältä.

Teksti:
SUVI RÛSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitruunaiset uunisilakat

  • n. 400 g silakkafileitä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 sitruunan mehu

Dijon-kermakastike

  • 250 g mascarponejuustoa
  • 1 dl kermaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2-3 rkl kokojyvädijoninsinappia
  • 1/4 tl suolaa
  • 3 rkl tilliä hienonnettuna
  • 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna

Päälle

  • 1/2 sitruuna
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Poista silakkafileistä selkäevät. Levitä fileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja sitruunamehulla. Kiepauta fileet rullalle ja asettele öljyllä voideltuun uunivuokaan vieri viereen.

2. Sekoita kulhossa mascarpone, kerma, sitruunamehu, dijoninsinappi, suola ja yrtit. Kaada kastike silakkarullien päälle.

3. Leikkaa pesty sitruunanpuolikas viipaleiksi, poista mahdolliset siemenet ja lado viipaleet silakkarullien päälle. Rouhaise päälle mustapippuria.

4. Kypsennä sitruunaiset uunisilakat 200-asteisessa uunissa keskitasolla 25–30 minuuttia.

Katso myös: Uunisilakat

Katso myös Kotiliesi.fi: Fenkolisilakat

X