
Sitruunaiset uunisilakat
Sitruunaiset uunisilakat on herkkua! Rullalle kietaistut silakkafileet peitetään kermaisella mascarponekastikkeella, jonka makua terävöittävät dijoninsinappi ja sitruuna. Herkku maistuu uunilämpimänä, mutta myös kylmänä ruisleivän päältä.
Ainekset
Sitruunaiset uunisilakat
- n. 400 g silakkafileitä
- 1 tl suolaa
- 1/2 sitruunan mehu
Dijon-kermakastike
- 250 g mascarponejuustoa
- 1 dl kermaa
- 1/2 sitruunan mehu
- 2-3 rkl kokojyvädijoninsinappia
- 1/4 tl suolaa
- 3 rkl tilliä hienonnettuna
- 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
Päälle
- 1/2 sitruuna
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
1. Poista silakkafileistä selkäevät. Levitä fileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja sitruunamehulla. Kiepauta fileet rullalle ja asettele öljyllä voideltuun uunivuokaan vieri viereen.
2. Sekoita kulhossa mascarpone, kerma, sitruunamehu, dijoninsinappi, suola ja yrtit. Kaada kastike silakkarullien päälle.
3. Leikkaa pesty sitruunanpuolikas viipaleiksi, poista mahdolliset siemenet ja lado viipaleet silakkarullien päälle. Rouhaise päälle mustapippuria.
4. Kypsennä sitruunaiset uunisilakat 200-asteisessa uunissa keskitasolla 25–30 minuuttia.
Katso myös: Uunisilakat
Katso myös Kotiliesi.fi: Fenkolisilakat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous