Sitruunakiisseli
Sitruunakiisseli on kevätherkku, jonka voi tarjoilla jälkiruoaksi esimerkiksi itse tehdyn vaniljakastikkeen tai kermavaahtonokareen kanssa.
Ainekset
Sitruunakiisseli
- 8 dl vettä
- 1½-2 dl sokeria
- 4 rkl perunajauhoja
- 2 munaa
- 2 sitruunaa
Lisäksi:
- vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta tai kermavaahtoa
- sitruunamelissan lehtiä
Valmistusohje
Sitruunakiisseli valmistuu helposti näin:
1. Sekoita kattilassa kylmä vesi, sokeri, perunajauhot ja munat keskenään. Kuumenna seosta koko ajan huolellisesti hämmentäen, kunnes se sakenee, mutta älä päästä sitä kiehumaan. Lisää hyvin pestyjen sitruunoiden raastettu kuori sekä sitruunoista puristettu mehu. Sekoita hyvin.
2. Viimeistele kiisseli sitruunamelissan lehdillä. Tarjoa jäähtynyt sitruunakiisseli vaahdoksi vatkatun kerman tai itse tehdyn vaniljakastikkeen kanssa.
Lue myös: Näin teet kirpeän makean sitruuna-limemoussen
Lue myös Kotiliesi.fi: Sitruunapiirakka kolmella tyylillä
Kommentit
Ei nyt ollut sitruunoita, tuli kuitenkon ihan hyvä mehun kanssa.
Kommentit
Ei nyt ollut sitruunoita, tuli kuitenkon ihan hyvä mehun kanssa.
Tein tyrneistä. Hyvää tuli. 🙂
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous