Reseptit

Sitruunaunelma

Passiohedelmän hedelmäliha lasin pohjalla tuo näyttävyyttä tälle jälkiruoalle. Sitruunaunelma saa kruunukseen punakuorisen pitaijahedelmän lohkon.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl turkkilaista jogurttia
  • 3 rkl sitruunatahnaa (lemoncurd)
  • 1.5 dl tomusokeria
  • 1–2 rkl sitruunamehua
  • 1 dl kuohukermaa
  • 3–4 passiohedelmää

Valmistusohje

1. Sekoita jogurttiin sitruunatahna ja -mehu sekä tomusokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele seokseen. Anna seoksen maustua jonkin aikaa jääkaapissa.

2. Halkaise passiohedelmät ja lusikoi hedelmäliha viinilasien pohjalle. Jaa päälle sitruunaseos. Koristele sitruunaviipaleilla.

Lisää herkkuja sitruunasta:

891697-sitruunavaahto.jpg

Sitruunainen mousse

Sitruunapiirakka
© Ari Heinonen

Sitruunatorttu

785186-sitruunat.jpg

Sitruunatiramisu

Kotiliesi.fi: Sitruunakiisseli

X