Reseptit

Sokerikuorrutteiset donitsit

25.4.2018 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos
Donitsitaikinaan on lisätty piparkakkumaustetta antamaan jouluista makua. Donitsit ovat parhaimmillaan leivontapäivänä, yli jääneet kannattaa pakastaa.

Ainekset

2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
50 g voita
1 dl maitoa
1 kananmuna

Kuorrutus:

5 dl tomusokeria
n. 1 rkl sitruunamehua
punaista elintarvikeväriä
uivattua mansikkarouhetta
koristerakeita

Valmistusohje

1. Sulata ja jäähdytä voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niihin voisula, maito ja muna. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Pane taikina muovi- tai pursotinpussiin ja pursota taikina kevyesti voidellun donitsipellin koloihin.

Paista donitseja 200-asteisen uunin keskitasolla 5–7 minuuttia. Irrota donitsit vuoasta hieman jäähtyneenä.

Sekoita kuorrute tomusokerista ja sitruunamehusta syvässä murokulhossa. Värjää kuorrute halutessasi. Kasta donitsien yläpuoli kuorrutteeseen, koristele heti ja anna donitsien kuivua noin tunti ennen herkuttelua.

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme