Reseptit

Suklaamansikkamousse

Suklaamansikkamousse on herkku, jota kannattaa kokeilla.

Teksti:
Raija Uljas

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Metsämansikkamousse:

  • 100 g metsämansikkasosetta
  • 1 liivate
  • 20 g (noin ½ dl) valkuaisvaahtoa
  • ks. erillinen ohje
  • 0.6 dl kuohukermaa

suklaamousse:

  • 0.5 dl 50 g kahvikermaa
  • 20 g keltuaista (1 iso)
  • 1 rkl sokeria
  • 70 g Fazerin tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70 %)
  • 1 dl kuohukermaa

Valkuaisvaahto:

  • 50 g valkuaista (2 kpl)
  • 70 g sokeria (vajaa dl)

Valmistusohje

Valmista ensin mansikkamousse ja pakasta se. Valmista seuraavaksi suklaamousse ja pakasta siten, että mansikkamousse tulee suklaamoussen sisään.

Valmista ensin valkuaisvaahto, sillä tarvitset sitä metsämansikkamoussen valmistuksessa.

Valkuaisvaahto:
Vatkaa valkuaisia hetken aikaa. Lisää sokeri vähitellen joukkoon. Siirrä seos vesihauteeseen ja jatkaa vatkaamista, kunnes kunnes seos on 55–60 -asteista. Siirrä pois vesihauteesta ja vatkaa, kunnes vaahto on jäähtynyt. Ota vaahdosta noin 1/2 dl sivuun metsämansikkamoussea varten. Ylijäävästä vaahdosta voi kuivattaa 100-asteisessa uunissa pieniä marenkeja.

Valmista seuraavaksi metsämansikkamousse.

Metsämansikkamousse:
Liota liivate ja liuota  kuumennettuun metsämansikkasoseeseen. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Lisää kermavaahto pyreeseen ja lopuksi valkuaisvaahto. Laita muotteihin ja pakasta. Pakasta mansikkamousse lopullista vuokaa/vuokia pienemmässä muotissa tai vuoassa.

Kun mansikkamousse on jäätynyt, jatka tekemistä valmistamalla suklaamousse.

Suklaamousse:
Mittaa suklaamoussea varten kahvikerma, keltuainen ja sokeri kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen 84-asteiseksi. Sulata suklaa joukkoon. Lisää lopuksi vaahdoksi vatkattu kerma. Kaada seos vuokiin/vuokaan. Nosta päälle  pakastettu metsämansikkamousse ja kaada loput suklaaseoksesta päälle. Jäädytä pakastimessa. Nosta sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

Moussen voi valmistaa annosvuokiin tai yhteen isompaan vuokaan.

X