Suklaamansikkamousse
Suklaamansikkamousse on herkku, jota kannattaa kokeilla.
Ainekset
Metsämansikkamousse:
- 100 g metsämansikkasosetta
- 1 liivate
- 20 g (noin ½ dl) valkuaisvaahtoa
- ks. erillinen ohje
- 0.6 dl kuohukermaa
suklaamousse:
- 0.5 dl 50 g kahvikermaa
- 20 g keltuaista (1 iso)
- 1 rkl sokeria
- 70 g Fazerin tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70 %)
- 1 dl kuohukermaa
Valkuaisvaahto:
- 50 g valkuaista (2 kpl)
- 70 g sokeria (vajaa dl)
Valmistusohje
Valmista ensin mansikkamousse ja pakasta se. Valmista seuraavaksi suklaamousse ja pakasta siten, että mansikkamousse tulee suklaamoussen sisään.
Valmista ensin valkuaisvaahto, sillä tarvitset sitä metsämansikkamoussen valmistuksessa.
Valkuaisvaahto:
Vatkaa valkuaisia hetken aikaa. Lisää sokeri vähitellen joukkoon. Siirrä seos vesihauteeseen ja jatkaa vatkaamista, kunnes kunnes seos on 55–60 -asteista. Siirrä pois vesihauteesta ja vatkaa, kunnes vaahto on jäähtynyt. Ota vaahdosta noin 1/2 dl sivuun metsämansikkamoussea varten. Ylijäävästä vaahdosta voi kuivattaa 100-asteisessa uunissa pieniä marenkeja.
Valmista seuraavaksi metsämansikkamousse.
Metsämansikkamousse:
Liota liivate ja liuota kuumennettuun metsämansikkasoseeseen. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Lisää kermavaahto pyreeseen ja lopuksi valkuaisvaahto. Laita muotteihin ja pakasta. Pakasta mansikkamousse lopullista vuokaa/vuokia pienemmässä muotissa tai vuoassa.
Kun mansikkamousse on jäätynyt, jatka tekemistä valmistamalla suklaamousse.
Suklaamousse:
Mittaa suklaamoussea varten kahvikerma, keltuainen ja sokeri kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen 84-asteiseksi. Sulata suklaa joukkoon. Lisää lopuksi vaahdoksi vatkattu kerma. Kaada seos vuokiin/vuokaan. Nosta päälle pakastettu metsämansikkamousse ja kaada loput suklaaseoksesta päälle. Jäädytä pakastimessa. Nosta sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoilua.
Moussen voi valmistaa annosvuokiin tai yhteen isompaan vuokaan.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous