
Sushi-salaattikääröt
Unohda perinteinen kulho-ajattelu ja laita salaatti tarjolle uudella tavalla. Terhakkaasta punasikurista kootut salaattisushit syödään sormin tai puikoilla wasabikastikkeeseen dipaten.
Ainekset
- 300 g ruodotonta ja nahatonta tuoretta lohta
- 2 dl japanilaista sushiriisiä
- 2,5 dl vettä
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1/2 kiinteä kurkku
- 1 kpl porkkana
- pala (150 g) retikkaa
- 1 punasalaatti
Wasabikastike:
- 4 rkl japanilaista soijaa
- pala tuoretta raastettua inkivääriä
- 2 rkl mirinkastiketta
- 2 tl wasabitahnaa
Valmistusohje
Valmista ensin lohi. Sekoita wasabikastikkeen ainekset ja käytä puolet lohen marinointiin. Leikkaa lohesta ohuita viipaleita ja nosta viipaleet marinadiin. Anna maustua tunnin ajan viileässä.
Huuhdo riisiä kylmässä vedessä, kunnes vesi muuttuu kirkkaaksi. Kaada riisi kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja käännä levy 1- tai 2-asentoon. Anna riisin kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia kannen alla. Älä sekoita äläkä avaa kantta kypsymisen aikana.
Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola kulhossa hyvin, kunnes sokeri ja suola ovat täysin sulaneet. Nosta riisi levyltä ja anna jäähtyä kannen alla viisi minuuttia. Kaada riisi laakeaan kulhoon ja valuta etikkaseos joukkoon samalla puukauhalla leikkaavin liikkein sekoittaen. Peitä riisi pyyhkeellä täytteen teon ajaksi.
Kuori ja leikkaa kurkku ohuelti. Kuori porkkana ja retikka. Leikkaa kasvikset ohuiksi tikkumaisiksi suikaleiksi. Irrota salaatinlehdet varovasti ja poista niistä valkea, kova lehtiruoti. Valuta lohiviipaleet. Kääri täytteet salaatinlehtien sisään tiiviiksi rullaksi ja kiinnitä tarvittaessa cocktailtikulla.
Tarjoile sushi-salaattikääröt lopun wasabikastikkeen kanssa.
Katso myös:
Pippurimylly-blogi: sushiburritot
Lankkupihvi-savuhärkätikut korealaiseen tyyliin
Kotiliesi.fi: sushipalat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous