Reseptit

Taboulehsalaatti

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Nieminen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl bulguria
  • ½ kurkkua
  • 3 tomaattia
  • 2–3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 2–3 rkl hienonnettua minttua
  • 3–5 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Kypsennä bulguriryynit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ryynit hyvin ja anna jäähtyä.

2. Kuori kurkku ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja paloittele malto pieniksi kuutioksi. Lisää kasvikset bulgurin joukkoon. Kääntele sekaan öljy, sitruunamehu ja mausteet. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään tunti. Tarkista maku ja lisää mausteita ja/tai öljyä tarvittaessa.

3. Tarjoa taboulehsalaatti grillatun kalan, lihan tai kanan kanssa.

X