Reseptit

Tofu-kasvisvartaat ja linssimuhennos

Tofu-kasvisvartaat grillataan ja nautitaan maukkaan linssimuhennoksen kanssa. Tofua marinoidaan intialaisilla mausteilla ennen vartaaseen pujottamista.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tofu-kasvisvartaat

  • 270 g tofua
  • 1-2 punasipulia
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • pieni kukkakaali
  • 1 Kesäkurpitsa
  • 1 rkl rypsiöljyä

marinadi:

  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1 tl garam masalaa
  • 1/2-1 tl kuivattuja chilihiutaleita
  • 2 tl jauhettua korianateria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl omenamehua

linssimuhennos:

  • 2 dl punaisia linssejä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1/2 chiliä
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 2-3 dl kasvislientä
  • 2 dl tomaattimurskaa

koristeeksi:

  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

Tofu-kasvisvartaat ja linssimuhennos tehdään näin helposti ja nopeasti:

1. Sekoita marinadin ainekset kulhossa, kuutioi tofu ja pane se maustumaan. Puhdista ja lohko kasvikset valmiiksi.

2. Valmista linssimuhennos: kuullota hienonnetut sipulit öljyssä, lisää mausteet, kasvisliemi, linssit ja tomaattimurska. Anna hautua noin 15 minuuttia ja lisää tarvittaessa nestettä.

3. Nosta tofu pois marinadista, lisää 1 rkl öljyä ja pyöräytä myös kasvikset marinadissa. Pujota ainekset vartaisiin.

4. Grillaa muutama minuutti molemmin puolin  ja tarjoa tofu-kasvisvartaat  linssimuhennoksen kanssa.

Saatat pitää myös tofu-kasviswokista tai tofucurrysta.

Katso myös Kotilieden vinkit maistuvaan tofuun.

 

X