tofucurry
Tofucurry on puolessa tunnissa valmis kasvisruoka, joka kaipaa kaverikseen vain riisiä ja tuoretta korianteria.
Reseptit

Tofucurry

Herkullinen tofucurry valmistuu puolessa tunnissa. Pehmeä tofu sulaa kastikkeen joukkoon kuumennettaessa tehden siitä kermaisen. Tulisuutta voit säätää currytahnan määrällä.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: PAULA KUKKONEN/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tofucurry:

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 prk (200 ml) kookoskermaa
  • 2 rkl punaista currytahnaa
  • 2 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 rs (à 450 g) pehmeää tofua (silken)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 ruukku korianteria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna valkosipulin­kynnet.

2. Kaada pannulle tomaatti­murska ja kookoskerma. Lisää joukkoon valkosipulit, currytahna, sokeri ja suola. Kiehauta kas­tike ja kypsennä keskilämmöllä 5 minuuttia.

3. Sekoita kastikkeen joukkoon pehmeä tofu. Jatka kypsentämis­tä vielä noin 5 minuuttia. Valuta kastikkeen päälle öljyä. Ripottele päälle hienonnettua korianteria. Tarjoile lisäksi keitettyä basmatiriisiä tai ruisleipää.

X