Reseptit

Tofucurry

Herkullinen tofucurry valmistuu puolessa tunnissa. Pehmeä tofu sulaa kastikkeen joukkoon kuumennettaessa tehden siitä kermaisen. Tulisuutta voit säätää currytahnan määrällä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Tofucurry on puolessa tunnissa valmis kasvisruoka, joka kaipaa kaverikseen vain riisiä ja tuoretta korianteria.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tofucurry:

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 prk (200 ml) kookoskermaa
  • 2 rkl punaista currytahnaa
  • 2 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 rs (à 450 g) pehmeää tofua (silken)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 ruukku korianteria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna valkosipulin­kynnet.

2. Kaada pannulle tomaatti­murska ja kookoskerma. Lisää joukkoon valkosipulit, currytahna, sokeri ja suola. Kiehauta kas­tike ja kypsennä keskilämmöllä 5 minuuttia.

3. Sekoita kastikkeen joukkoon pehmeä tofu. Jatka kypsentämis­tä vielä noin 5 minuuttia. Valuta kastikkeen päälle öljyä. Ripottele päälle hienonnettua korianteria. Tarjoile lisäksi keitettyä basmatiriisiä tai ruisleipää.

X