Reseptit

Tomaatti-vuohenjuustopiirakka

Tomaatti-vuohenjuustopiirakka saa makunystyrät onnesta sykkyrälle. Tomaatin, vuohenjuuston, sinapin ja basilikan makuliitto on taivaallinen. Anna piirakan jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua, niin se asettuu hyvin leikattavaksi ja helpommin syötäväksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tomaatti-vuohenjuustopiirakka, pohja:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 150 g pehmeää voita
  • 1 keltuainen

Täyte

  • 200 g pehmeää vuohenjuustoa (esim. Chavroux)
  • 2 rkl dijoninsinappia
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 150 g kovaa vuohenjuustoa raastettuna
  • 5-6 kypsää tomaattia
  • 1 dl hienonnettua basilikaa

Valmistusohje

Tomaatti-vuohenjuustopiirakka leivotaan helposti näin:

1. Nypi vehnäjauhot pehmeän voin joukkoon. Lisää keltuainen ja nypi tasaiseksi. Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Sekoita pehmeän vuohenjuuston joukkoon sinappi ja ripaukset suolaa ja mustapippuria. Levitä seos piirakkapohjan päälle.

3. Ripottele väliin puolet juustoraasteesta ja asette­le päälle tomaattiviipaleet. Ripottele viipaleille ripaus suolaa ja mustapippuria ja loput juustoraasteesta.

4. Paista 200-­asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.

5. Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua.

6. Koristele tomaatti-vuohenjuustopiirakka hienonnetulla basilikalla juuri ennen tarjoilua.

Katso myös: Tomaatti x 10: näitä herkkuja voit nauttia hyvällä omallatunnolla

Katso myös Kotiliesi.fi: Tomaattilajikkeet vaihtelevat väriltään, kooltaan  ja makeudeltaan: tiesitkö, että tummat tomaatit ovat superfoodia?

X