Tomaatti-vuohenjuustopiirakka
Tomaatti-vuohenjuustopiirakka saa makunystyrät onnesta sykkyrälle. Tomaatin, vuohenjuuston, sinapin ja basilikan makuliitto on taivaallinen. Anna piirakan jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua, niin se asettuu hyvin leikattavaksi ja helpommin syötäväksi.
Ainekset
Tomaatti-vuohenjuustopiirakka, pohja:
- 3 dl vehnäjauhoja
- 150 g pehmeää voita
- 1 keltuainen
Täyte
- 200 g pehmeää vuohenjuustoa (esim. Chavroux)
- 2 rkl dijoninsinappia
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 150 g kovaa vuohenjuustoa raastettuna
- 5-6 kypsää tomaattia
- 1 dl hienonnettua basilikaa
Valmistusohje
Tomaatti-vuohenjuustopiirakka leivotaan helposti näin:
1. Nypi vehnäjauhot pehmeän voin joukkoon. Lisää keltuainen ja nypi tasaiseksi. Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
2. Sekoita pehmeän vuohenjuuston joukkoon sinappi ja ripaukset suolaa ja mustapippuria. Levitä seos piirakkapohjan päälle.
3. Ripottele väliin puolet juustoraasteesta ja asettele päälle tomaattiviipaleet. Ripottele viipaleille ripaus suolaa ja mustapippuria ja loput juustoraasteesta.
4. Paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.
5. Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua.
6. Koristele tomaatti-vuohenjuustopiirakka hienonnetulla basilikalla juuri ennen tarjoilua.
Katso myös: Tomaatti x 10: näitä herkkuja voit nauttia hyvällä omallatunnolla
Katso myös Kotiliesi.fi: Tomaattilajikkeet vaihtelevat väriltään, kooltaan ja makeudeltaan: tiesitkö, että tummat tomaatit ovat superfoodia?
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous