Tomaattimarinoidut possupihvit tai -kyljykset
Possupihvit kypsyvät grillissä meheviksi, kun ne marinoidaan chilillä, sinapilla, tomaattipyreellä, hunajalla ja valkosipulilla maustetussa marinadissa. Tällä reseptillä valmistat makusi mukaan possupihvejä tai -kyljyksiä.
Ainekset
Possupihvit porsaan ulkofileestä tai porsaankyljyksistä
- 4 viipaletta porsaan ulkofileetä tai porsaankyljystä
marinadi:
- 3 rkl öljyä
- 3 rkl makeaa chilikastiketta
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 rkl sinappia
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 1/4 tl rouhittua mustapippuria
pinnalle:
- meri- tai mineraalisuolaa
- tuoreita yrttejä
Valmistusohje
Possupihvit valmistuvat grillissä helposti näin:
Tee ensin marinadi. Sekoita keskenään kaikki marinadin aineet.
Laita puhdistetut fileepihvit tai kyljykset reunalliseen astiaan tai muovipussiin. Kaada marinadi lihapalojen päälle. Kääntele hyvin, peitä astia ja anna pihvien maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia.
Ota lihapalat marinadista ja anna niiden lämmetä huoneenlämpöisiksi. Nosta ne öljytylle ritilälle tai parilalevylle ja grillaa 3–5 minuuttia molemmilta puolilta palojen paksuuden mukaan. Voitele marinadilla possupihvejä grillauksen aikana. Mausta ruskistunut pinta maun mukaan suolalla sekä tuoreilla yrteillä.
Vinkki: Tarjoa grillatut possupihvit esimerkiksi grillatun varhaiskaalin ja grillattujen uusien perunoiden kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään porsaan karekyljykset grillissä ja oliivi-melonisalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous