Reseptit

Tomaattimarinoidut possupihvit tai -kyljykset

21.5.2012 Teksti: Sirkka Hirvonen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Tällä reseptillä valmistat makusi mukaan possupihvejä tai -kyljyksiä.

Ainekset

4 viipaletta porsaan ulkofileetä tai porsaankyljystä

marinadi:

3 rkl öljyä
3 rkl makeaa chilikastiketta
3 rkl tomaattipyreetä
1 rkl hunajaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl sinappia
2 murskattua valkosipulinkynttä
1/4 tl rouhittua mustapippuria

pinnalle:

meri- tai mineraalisuolaa
tuoreita yrttejä

Valmistusohje

Pane puhdistetut fileepihvit tai kyljykset reunalliseen astiaan. Sekoita keskenään kaikki marinadin aineet ja kaada marinadi lihapalojen päälle. Kääntele hyvin, peitä astia ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

Ota lihapalat marinadista ja anna lämmetä huoneenlämpöisiksi. Nosta ne öljytylle ritilälle tai parilalevylle ja grillaa 3–5 minuuttia molemmilta puolilta palojen paksuuden mukaan. Voitele marinadilla grillauksen aikana. Mausta ruskistunut pinta maun mukaan suolalla sekä tuoreilla yrteillä.

Tarjoa esimerkiksi vihannesriisin ja salaatin kanssa.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme