Grillattu varhaiskaali
Grillattu varhaiskaali on uskomattoman herkullista. Parhaiten kaalipihvit onnistuvat vähän isommasta kaalinpäästä.
Ainekset
Grillattu varhaiskaali
- 1 iso (n. 600 g) varhaiskaali
- 3+2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl chilikastiketta (esim. sriracha)
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl fariinisokeria
- 1/4 tl suolaa
Salaatti
- 700 g pieniä perunoita
- 2 punasipulia
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- suolaa
- mustapippuria
- fariinisokeria
- tuoretta basilikaa
Valmistusohje
Grillattu varhaiskaali tehdään helposti näin:
1. Poista varhaiskaaleista nuhjuuntuneet ulommaiset lehdet. Leikkaa molemmista päistä pois ohuet viipaleet niin, että saat niistä tasaiset palat. Leikkaa kaali sitten 4 tasakokoiseksi viipaleeksi.
2. Sekoita laakeassa vuoassa oliiviöljy, soijakastike, chili- kastike, sitruunamehu ja fariinisokeri keskenään. Kääntele kaalipihvit marinadissa ja jätä maustumaan hetkeksi.
3. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä hieman ja puolita ne.
4. Suikaloi punasipulit ja sekoita suikaleiden joukkoon oliiviöljy, punaviinietikka, suola, mustapippuri ja fariinisokeri. Anna tekeytyä.
5. Kääntele punasipulien joukkoon hieman jäähtyneet perunat ja kourallinen tuoreita basilikanlehtiä. Anna maustua.
6. Nosta kaalipihvit leivinpaperilla peitetylle uunipellille, valuta pinnoille vielä 2 rkl oliiviöljyä ja mausta ripauskella suolaa. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
7. Tarjoa grillattu varhaiskaali perunasalaatin kera.
Katso myös: Varhaiskaali on mehevä herkku – katso 3+1 maukasta kaalireseptiä
Katso myös Kotiliesi.fi: Monipuolinen varhaiskaali yllättää mehevyydellään – nappaa vinkit ja rouskuvat reseptit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous