Reseptit

Grillattu varhaiskaali

Grillattu varhaiskaali on uskomattoman herkullista. Parhaiten kaalipihvit onnistuvat vähän isommasta kaalinpäästä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillattu varhaiskaali

  • 1 iso (n. 600 g) varhaiskaali
  • 3+2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl chilikastiketta (esim. sriracha)
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1/4 tl suolaa

Salaatti

  • 700 g pieniä perunoita
  • 2 punasipulia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • fariinisokeria
  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Grillattu varhaiskaali tehdään helposti näin:

1. Poista varhaiskaaleista nuhjuuntuneet ulommaiset lehdet. Leikkaa molemmista päistä pois ohuet viipaleet niin, että saat niistä tasaiset palat. Leikkaa kaali sitten 4 tasakokoiseksi viipaleeksi.

2. Sekoita laakeassa vuoassa oliiviöljy, soijakastike, chili- kastike, sitruunamehu ja fariinisokeri keskenään. Kääntele kaalipihvit marinadissa ja jätä maustumaan hetkeksi.

3. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä hieman ja puolita ne.

4. Suikaloi punasipulit ja sekoita suikaleiden joukkoon oliiviöljy, punaviinietikka, suola, mustapippuri ja fariinisokeri. Anna tekeytyä.

5. Kääntele punasipulien joukkoon hieman jäähtyneet perunat ja kourallinen tuoreita basilikanlehtiä. Anna maustua.

6. Nosta kaalipihvit leivinpaperilla peitetylle uunipellille, valuta pinnoille vielä 2 rkl oliiviöljyä ja mausta ripauskella suolaa. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

7. Tarjoa grillattu varhaiskaali perunasalaatin kera.

Katso myös: Varhaiskaali on mehevä herkku – katso 3+1 maukasta kaalireseptiä

Katso myös Kotiliesi.fi: Monipuolinen varhaiskaali yllättää mehevyydellään – nappaa vinkit ja rouskuvat reseptit

X