tomaattinen nakkikeitto
Reseptit

Tomaattinen nakkikeitto

Tomaattiseen nakkikeittoon tuovat makua kunnolla ruskistetut sipulit ja nakit sekä savupaprikajauhe. Tee keittoa kerralla tuplasatsi, sillä se vain paranee seuraavalla lämmityskerralla.
Teksti: Suvi Rüster Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tomaattinen nakkikeitto:

  • 1 pkt (380g) kuorellisia nakkeja
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita tai öljyä
  • 1 l vettä
  • 2 lihafondikuutiota
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • 1 ps (250 g) kasvissuikaleita, pakaste
  • 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Leikkaa nakit viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista sipuleita kattilassa voissa tai öljyssä, kunnes ne ovat pehmeitä.

2. Lisää nakit ja paista, kunnes nakit ruskistuvat. Lisää vesi, lihafondikuutiot, tomaattipyree ja savupaprikajauhe. Kiehauta.

3. Lisää kasvissuikaleet ja huuhdotut kirsikkatomaatit. Keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Hienonna joukkoon lehtipersiljaa.

X