Tomaattinen nakkikeitto
Tomaattiseen nakkikeittoon tuovat makua kunnolla ruskistetut sipulit ja nakit sekä savupaprikajauhe. Tee keittoa kerralla tuplasatsi, sillä se vain paranee seuraavalla lämmityskerralla.
Ainekset
Tomaattinen nakkikeitto
- 1 pkt (380g) kuorellisia nakkeja
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita tai rypsiöljyä
- 1 l vettä
- 2 lihafondikuutiota
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl savupaprikajauhetta
- 1 ps (250 g) kasvissuikaleita, pakaste
- 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
- 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
Valmistusohje
Nakkikeitto valmistuu helposti näin:
1. Leikkaa nakit viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista sipuleita kattilassa voissa tai öljyssä, kunnes ne ovat pehmeitä.
2. Lisää nakit ja paista, kunnes nakit ruskistuvat. Lisää vesi, lihafondikuutiot, tomaattipyree ja savupaprikajauhe. Kiehauta.
3. Lisää kasvissuikaleet ja huuhdotut kirsikkatomaatit. Keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Viimeistele nakkikeitto maustamalla se hienonnetulla lehtipersiljalla.
Vinkki: Kokeile myös chorizosta tehtävää espanjalaista makkarakeittoa.
Lue myös Kotiliesi.fi: Nakkien keittäminen ei olekaan paras vaihtoehto – näin kuumennat nakit täydellisiksi ilman halkeamista
Kommentit
Tätä ajattelin kokeilla tänään. 🙂 Saas nähdä onnistuuko.
Kommentit
Tätä ajattelin kokeilla tänään. 🙂 Saas nähdä onnistuuko.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous