Reseptit

Tomaattinen nakkikeitto

Tomaattiseen nakkikeittoon tuovat makua kunnolla ruskistetut sipulit ja nakit sekä savupaprikajauhe. Tee keittoa kerralla tuplasatsi, sillä se vain paranee seuraavalla lämmityskerralla.

Teksti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Nakkikeitto saa ihanan maun paistetusta sipulista ja savupaprikasta.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tomaattinen nakkikeitto

  • 1 pkt (380g) kuorellisia nakkeja
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita tai rypsiöljyä
  • 1 l vettä
  • 2 lihafondikuutiota
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • 1 ps (250 g) kasvissuikaleita, pakaste
  • 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistusohje

Nakkikeitto valmistuu helposti näin:

1. Leikkaa nakit viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista sipuleita kattilassa voissa tai öljyssä, kunnes ne ovat pehmeitä.

2. Lisää nakit ja paista, kunnes nakit ruskistuvat. Lisää vesi, lihafondikuutiot, tomaattipyree ja savupaprikajauhe. Kiehauta.

3. Lisää kasvissuikaleet ja huuhdotut kirsikkatomaatit. Keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Viimeistele nakkikeitto maustamalla se hienonnetulla lehtipersiljalla.

Vinkki: Kokeile myös chorizosta tehtävää espanjalaista makkarakeittoa.

Lue myös Kotiliesi.fi: Nakkien keittäminen ei olekaan paras vaihtoehto – näin kuumennat nakit täydellisiksi ilman halkeamista

X