Reseptit

Tomaattinen nakkikeitto

10.2.2020 Teksti: Suvi Rüster Kuvat: Kristiina Kurronen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Tomaattiseen nakkikeittoon tuovat makua kunnolla ruskistetut sipulit ja nakit sekä savupaprikajauhe. Tee keittoa kerralla tuplasatsi, sillä se vain paranee seuraavalla lämmityskerralla.

Ainekset

Tomaattinen nakkikeitto:

1 pkt (380g) kuorellisia nakkeja
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl voita tai öljyä
1 l vettä
2 lihafondikuutiota
3 rkl tomaattipyreetä
2 tl savupaprikajauhetta
1 ps (250 g) kasvissuikaleita, pakaste
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Leikkaa nakit viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista sipuleita kattilassa voissa tai öljyssä, kunnes ne ovat pehmeitä.

2. Lisää nakit ja paista, kunnes nakit ruskistuvat. Lisää vesi, lihafondikuutiot, tomaattipyree ja savupaprikajauhe. Kiehauta.

3. Lisää kasvissuikaleet ja huuhdotut kirsikkatomaatit. Keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Hienonna joukkoon lehtipersiljaa.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme