Reseptit

Tuoretomaattikeitto

Tuoreista tomaateista valmistuu raikas, kevyt keitto.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg kirsikkatomaatteja
  • 30 g (20 - 40 g) inkivääriä
  • 200 g porkkanaa
  • 2 pientä jauhoista perunaa
  • 1-2 sellerinvartta
  • 1-2 sipulia
  • 1 chili (1/2-1)
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 4 dl kasvislientä
  • 1 dl tomaattimehua
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl timjamia
  • 2 tl basilikaa
  • 3 tl (2 - 4 tl) hunajaa
  • (suolaa tai ½ liemikuutiota)
  • 2.5 dl kookosmaitoa (noin 17 % rasvaa)

Valmistusohje

 

Valmista tuoretomaattikeitto näin:
1. Puhdista ja pilko kasvikset, halkaise tomaatit.
2. Kuullota sipuleita hetki öljyssä ja keitä sittenkasvikset kypsäksi kasvisliemessä.
3. Soseuta, lisää mausteet, pyree, mehu ja 2 dl kookosmaitoa.
4. Kuumenna keitto, tarkista maku ja korista kookosmaitotilkalla. Tarjoa moniviljaleivän kanssa.

X