10.3.2014

Tuoretomaattikeitto

Teksti: Soili Soisalo Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

1 kg kirsikkatomaatteja
30 g (20 - 40 g) inkivääriä
200 g porkkanaa
2 pientä jauhoista perunaa
1-2 sellerinvartta
1-2 sipulia
1 chili (1/2-1)
1-2 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
4 dl kasvislientä
1 dl tomaattimehua
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl timjamia
2 tl basilikaa
3 tl (2 - 4 tl) hunajaa
(suolaa tai ½ liemikuutiota)
2.5 dl kookosmaitoa (noin 17 % rasvaa)

Valmistusohje

Tuoreista tomaateista valmistuu raikas, kevyt keitto.

Valmista tuoretomaattikeitto näin:
1. Puhdista ja pilko kasvikset, halkaise tomaatit.
2. Kuullota sipuleita hetki öljyssä ja keitä sittenkasvikset kypsäksi kasvisliemessä.
3. Soseuta, lisää mausteet, pyree, mehu ja 2 dl kookosmaitoa.
4. Kuumenna keitto, tarkista maku ja korista kookosmaitotilkalla. Tarjoa moniviljaleivän kanssa.