Reseptit

Ulla Svenskin kuorrutetut pikkuleivät

Ulla Svenskin somissa kaakao pikku­leivissä on kuorrutuksena appelsiinin makuista suklaakreemiä ja koristeena nonparelleja sekä kulta­ ja hopeahippusia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko, Jorma Marstio/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

30

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g voita
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl tummaa kaakaota
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus

  • 130 g tummaa suklaata
  • 2 dl vispikermaa
  • 100 g appelsiinin makuista tuorejuustoa
  • 1–2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristelu

  • värisokeria tai nonparelleja

Valmistusohje

Ulla Svensk

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään. Vatkaa sekaan huoneenlämpöinen muna.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voiseokseen. Sekoita tasaiseksi. Kauli taikina levyksi ja paina siitä pyöreällä muotilla pikkuleipiä. Paista pikkuleipiä 200-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia.

3. Valmista kuorrutus. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa. Sekoita kerran sulatuksen aikana. Vatkaa kerma vaahdoksi, yhdistä kaikki kuorrutuksen aineet. Pursota seos pikkuleipien päälle tähtityllalla. Koristele. Säilytä koristellut pikkuleivät jääkaapissa.

Ulla Svensk on tehnyt useita leivontakirjoja ja häneltä ilmestyi hiljattain myös Ullan kotiruokaa -keittokirja. (Kuva: Jorma Marstio/Otavamedia)

Katso myös:

Mantelipikkuleivät, Ruoka.fi

Lusikkaleivät, Ruoka.fi

Mokkatäytteiset pikkuleivät, Kotiliesi.fi

X