
Ulla Svenskin kuorrutetut pikkuleivät
Ulla Svenskin somissa kaakao pikkuleivissä on kuorrutuksena appelsiinin makuista suklaakreemiä ja koristeena nonparelleja sekä kulta ja hopeahippusia.
Ainekset
- 200 g voita
- 1/2 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 4 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl tummaa kaakaota
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
Kuorrutus
- 130 g tummaa suklaata
- 2 dl vispikermaa
- 100 g appelsiinin makuista tuorejuustoa
- 1–2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Koristelu
- värisokeria tai nonparelleja
Valmistusohje

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään. Vatkaa sekaan huoneenlämpöinen muna.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voiseokseen. Sekoita tasaiseksi. Kauli taikina levyksi ja paina siitä pyöreällä muotilla pikkuleipiä. Paista pikkuleipiä 200-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia.
3. Valmista kuorrutus. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa. Sekoita kerran sulatuksen aikana. Vatkaa kerma vaahdoksi, yhdistä kaikki kuorrutuksen aineet. Pursota seos pikkuleipien päälle tähtityllalla. Koristele. Säilytä koristellut pikkuleivät jääkaapissa.
Ulla Svensk on tehnyt useita leivontakirjoja ja häneltä ilmestyi hiljattain myös Ullan kotiruokaa -keittokirja. (Kuva: Jorma Marstio/Otavamedia)
Katso myös:
Mantelipikkuleivät, Ruoka.fi
Lusikkaleivät, Ruoka.fi
Mokkatäytteiset pikkuleivät, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous