Uunimunakoisot
Chermoula-kastikkeella maustetut munakoisot kypsennetään uunissa aivan pehmeiksi. Tummaksi paahtuneiden munakoisojen pinnalle lusikoidaan rusinoilla, yrteillä ja kanelilla höystettyä bulguria
Ainekset
Uunimunakoisot
- 2-3 pientä munakoisoa
Chermoula-kastike
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl juustokuminaa
- 2 tl jauhettua korianteria
- 1 tl chilihiutaleita
- 1 tl paprikajauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl raastettua sitruunan kuorta
- 1 dl oliiviöljyä
Bulguriseos
- 2 1/2 dl bulguria
- 1 dl keltaisia rusinoita
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1 ruukku korianteria
- 1 ruukku minttua
- 1 dl kivettömiä vihreitä oliiveja
- 1/2 dl sitruunamehua
- 1/2 tl kanelia
- suolaa
Pinnalle
- 1 dl kreikkalaista jogurttia
- oliiviöljyä
- 1 granaattiomenan siemenet
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa raastettu valkosipuli, juustokumina, korianteri, chili, paprikajauhe, suola ja raastettu sitruunankuori. Lisää 1 dl oliiviöljyä.
2. Puolita munakoisot pitkittäin. Ruuduta leikkuupinta noin sentin syvyydeltä terävällä veitsellä. Levitä kastike munakoisojen päälle.
3. Kypsennä munakoisoja 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes ne ovat täysin pehmeitä.
4. Kypsennä bulguri suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Liota rusinoita n. 15 min 1 dl:ssa lämmintä vettä. Siivilöi vesi pois ja sekoita rusinat bulguriin. Lisää 1⁄2 dl öljyä, hienonnetut yrtit, puolitetut oliivit ja sitruunamehu. Mausta kanelilla ja ripauksella suolaa.
5. Lusikoi bulguriseos keoksi munakoisojen päälle. Valuta pinnalle jogurttia ja vähän öljyä. Viimeistele uunimunakoisot granaattiomenan siemenillä ja tarjoa haaleiksi jäähtyneinä.
Lue myös: Libanonilaiset linsseillä täytetyt munakoisot
Lue myös Kotiliesi.fi: Munakoiso uunissa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous