Reseptit

Uuniratatouille ja täysjyväspagettia

9.5.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

5

Arvostelu

Pitkään kypsennetty mehevä kasvismuhennos ja hyvä pasta saavat hyrisemään.

Ainekset

2 paprikaa
1 pieni kesäkurpitsa
1 pieni munakoiso
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
3 rkl oliiviöljyä
2 tlk säilyketomaatteja
3 rkl punaviinietikkaa
2‒3 rkl hunajaa
noin 1 tl suolaa
1 tl savustettua paprikajauhetta
1 tl kurkumaa
½ tl chilijauhetta
tuoretta mustapippuria
3 rkl tuoretta rosmariinia
3 rkl tuoretta oreganoa

Tarjoiluun

400 g täysjyväspagettia tai -tagliatellea

Valmistusohje

1. Paloittele paprikat, kesäkurpitsa, munakoiso ja sipuli reiluiksipaloiksi. Hienonna valkosipulin kynnet.

2. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja kuullota kasvikset pehmeiksi muutamassa erässä. Kaada vihannekset pataan ja lisää joukkoon säilyketomaatit, etikka,hunaja, suola, mausteet ja yrtit. Kääntele maut hyvin sekaisin.
3. Nosta pata 175-asteiseen uuniin ja hauduta noin 1,5 tuntia kannella tai foliolla peitettynä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile se mehevän mausteisen ratatouillen kera.

Katso myös:

Kantarelli-tomaatti -pasta, Ruoka.fi

Tomaatti-kikhernepasta, Ruoka.fi

Vihreä kasvispasta, Kotiliesi