Reseptit

Uuniratatouille ja täysjyväspagettia

Uuniratatouille, pitkään kypsennetty mehevä kasvismuhennos ja hyvä pasta saavat kropan ja mielen hyrisemää

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

5

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uuniratatouille

  • 2 kpl paprikaa
  • 1 kpl pieni kesäkurpitsa
  • 1 kpl pieni munakoiso
  • 1 kpl sipuli
  • 2 kpl valkosipulin kynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 tlk säilyketomaatteja
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 2‒3 rkl hunajaa
  • noin 1 tl suolaa
  • 1 tl savustettua paprikajauhetta
  • 1 tl kurkumaa
  • ½ tl chilijauhetta
  • ripaukset tuoretta mustapippuria
  • 3 rkl tuoretta rosmariinia
  • 3 rkl tuoretta oreganoa

Tarjoiluun

  • 400 g täysjyväspagettia tai -tagliatellea

Valmistusohje

Uuniratatouille valmistuu näin:

1. Paloittele paprikat, kesäkurpitsa, munakoiso ja sipuli reiluiksipaloiksi. Hienonna valkosipulin kynnet.
2. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja kuullota kasvikset pehmeiksi muutamassa erässä. Kaada vihannekset pataan ja lisää joukkoon säilyketomaatit, etikka, hunaja, suola, mausteet ja yrtit. Kääntele maut hyvin sekaisin.
3. Nosta uuniratatouille 175-asteiseen uuniin ja hauduta noin 1,5 tuntia kannella tai foliolla peitettynä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile uuniratatouille täysjyväspagetin kanssa.

Katso myös: Kantarelli-tomaatti -pasta

Katso myös Kotiliesi.fi: Vihreä kasvispasta

X