Uuniratatouille ja täysjyväspagettia
Uuniratatouille, pitkään kypsennetty mehevä kasvismuhennos ja hyvä pasta saavat kropan ja mielen hyrisemää
Ainekset
Uuniratatouille
- 2 kpl paprikaa
- 1 kpl pieni kesäkurpitsa
- 1 kpl pieni munakoiso
- 1 kpl sipuli
- 2 kpl valkosipulin kynttä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 tlk säilyketomaatteja
- 3 rkl punaviinietikkaa
- 2‒3 rkl hunajaa
- noin 1 tl suolaa
- 1 tl savustettua paprikajauhetta
- 1 tl kurkumaa
- ½ tl chilijauhetta
- ripaukset tuoretta mustapippuria
- 3 rkl tuoretta rosmariinia
- 3 rkl tuoretta oreganoa
Tarjoiluun
- 400 g täysjyväspagettia tai -tagliatellea
Valmistusohje
Uuniratatouille valmistuu näin:
1. Paloittele paprikat, kesäkurpitsa, munakoiso ja sipuli reiluiksipaloiksi. Hienonna valkosipulin kynnet.
2. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja kuullota kasvikset pehmeiksi muutamassa erässä. Kaada vihannekset pataan ja lisää joukkoon säilyketomaatit, etikka, hunaja, suola, mausteet ja yrtit. Kääntele maut hyvin sekaisin.
3. Nosta uuniratatouille 175-asteiseen uuniin ja hauduta noin 1,5 tuntia kannella tai foliolla peitettynä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile uuniratatouille täysjyväspagetin kanssa.
Katso myös: Kantarelli-tomaatti -pasta
Katso myös Kotiliesi.fi: Vihreä kasvispasta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous