Reseptit

Kantarelli-tomaatti -pasta

Uunipaahdetut tomaatit ja paistetut kantarellit hurmaavat tässä mainiossa kasvispastassa.
Teksti: Visa Nurmi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 30-40 kirsikkatomaattia
  • 1 rkl hienoa sokeria
  • 3-4 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 200 g kantarelleja
  • 0.5 dl silputtua persilijaa
  • 0.5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • 500 g pappardelle-pastaa tai tagliatellea

Valmistusohje

Leikkaa kirsikkatomaatit kahtia ja asettele ne leikkauspinta ylöspäin uunivuokaan. Ripottele päälle sokeria ja oliiviöljyä. Laita 120-asteiseen uuniin pariksi tunniksi niin, että uunin luukku on vähän raollaan. Anna jäähtyä.

Ruskista kantarellit öljyssä. Laita pannuun lopuksi myös tomaatit. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta se vedestä ja laita pannulle. Pyörittele tomaatit ja kantarellit sekaan, lisää öljyä ja annostele lautasille. Silppua persiljaa päälle.

Älä laita tähän pastaan parmesaania, se vie voiman kantarellin mausta.

X