Reseptit

Uunitomaatit ja ruispizzat

Teksti:
Anna.fi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 tomaattia
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • ripaus pippurisekoitusta
  • tuoreita tai kuivattuja yrttejä

Ruispizzat

  • 2 pientä pyöreätä ruisleipää
  • 3 rkl kasvirasvalevitettä
  • 8 ohutta kinkkusiivua
  • 2 tomaattia lohkoina
  • 1 pieni purkki ananaspaloja
  • 1 punasipuli
  • ripaus pizzamaustetta
  • ripaus valko- ja mustapippuria
  • 70 g kevytjuustoraastetta

Valmistusohje

1. Halkaise tomaatit ja asettele ne uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Sivele hunajaa tomaattien pinnalle ja ripottele päälle pippuriseosta ja yrttejä.

2. Asettele leivät leivinpaperin päälle uunipellille ja voitele kasvirasvalevitteellä. Kokoa täytteet leipien päälle aloittaen kinkusta. Tee muista täytteistä keko kinkun päälle. Mausta ja ripottele pinnalle juustoraastetta.

3. Paista tomaatteja  ja pizzoja uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ravintosisältö/annos

Kcal 260
KJ 1090
rasva (g) 10
tyydyttynyt rasva (g) 3
kuitu (g) 5
kolesteroli (mg) 10
suola (g) 0,7

X