Reseptit

Vadelmasiirappi

Siirappikastikkeet sopivat niin jälkiruokiin kuin suolaisiin annoksiinkin. Kardemumma antaa vadelmasiirapille hauskan säväyksen.

Teksti:
Taina Salovaara, Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 1/2 dl valkoista balsamicoa
  • 1 dl sokeria
  • ripaus kardemummaa
  • 2 dl pakastevadelmia

Valmistusohje

Kiehauta balsamico pienessä kattilassa. Lisää sokeri ja kardemumma. Anna kiehua, kunnes seos sakenee ja muuttuu siirappimaiseksi. Lisää vadelmat ja anna porista keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Jäähdytä viileässä.

Käyttö: Siirappikastikkeet sopivat niin jälkiruokiin kuin suolaisiin annoksiinkin. Pääruokien kanssa tarjoiltaessa kastiketta käytetään vain aavistus, pieninä koristetippoina lautasella. Balsamicosiirappi on maistuvaa myös kesän ensimmäisten mansikoiden kera. Tällöin kastikkeesta voi jättää pakastevadelmat pois ja vähentää hieman kiehumisaikaa.

Vinkki: Jos kastike jähmettyy liikaa, lisää joukkoon tilkka vettä. Siemenettömän kastikkeen saat painelemalla vadelmaseoksen tiiviin siivilän läpi.

Vadelmakastikkeita suolaisille ja makeille ruoille:

PKU_Halloumvadelmasalaatti

Halloumisalaatti ja vadelmakastike

vadelmaviinietikka

Vadelmaviinietikka

tuoreet viikunat, vanilja-mascarponevaahto ja vadelmakastike

Tuoreet viikunat, vanilja-mascarponevaahto ja vadelmakastike

Kotiliesi.fi: Vadelmacurd

X