Vadelmasiirappi
Siirappikastikkeet sopivat niin jälkiruokiin kuin suolaisiin annoksiinkin. Kardemumma antaa vadelmasiirapille hauskan säväyksen.
Ainekset
- 2 1/2 dl valkoista balsamicoa
- 1 dl sokeria
- ripaus kardemummaa
- 2 dl pakastevadelmia
Valmistusohje
Kiehauta balsamico pienessä kattilassa. Lisää sokeri ja kardemumma. Anna kiehua, kunnes seos sakenee ja muuttuu siirappimaiseksi. Lisää vadelmat ja anna porista keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Jäähdytä viileässä.
Käyttö: Siirappikastikkeet sopivat niin jälkiruokiin kuin suolaisiin annoksiinkin. Pääruokien kanssa tarjoiltaessa kastiketta käytetään vain aavistus, pieninä koristetippoina lautasella. Balsamicosiirappi on maistuvaa myös kesän ensimmäisten mansikoiden kera. Tällöin kastikkeesta voi jättää pakastevadelmat pois ja vähentää hieman kiehumisaikaa.
Vinkki: Jos kastike jähmettyy liikaa, lisää joukkoon tilkka vettä. Siemenettömän kastikkeen saat painelemalla vadelmaseoksen tiiviin siivilän läpi.
Vadelmakastikkeita suolaisille ja makeille ruoille:
Halloumisalaatti ja vadelmakastike
Tuoreet viikunat, vanilja-mascarponevaahto ja vadelmakastike
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous