Reseptit

Välimeren tonnikala

Kun tuoretta tonnikalaa valmistaa uunissa, syntyy ihanan välimerellinen ateria. Tarjoile salaatin kera.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g tuoretta tonnikalaa
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 sitruunan mehu
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 3 murskattua valkosipulinkynttä
  • runsaasti tuoretta hienonnettua persiljaa
  • runsaasti tuoretta hienonnettua oreganoa
  • 500 g perunoita
  • 500 g tomaatteja
  • 1 dl kala- tai hummerilientä fondista

Valmistusohje

Pane kalapalat vuokaan ja mausta ne mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Sekoita keskenään sitruunanmehu, oliiviöljy, murskatut valkosipulinkynnet sekä hienonnettu oregano ja persilja. Kaada seos kalafileiden päälle ja anna maustua pari tuntia.

Kuori ja paloittele perunat ja lohko tomaatit. Levitä perunanpalat sekä tomaatinlohkot vuokaan ja kaada päälle kala- tai hummeriliemi. Kypsennä 175 asteen uuninlämmössä noin 30 minuuttia.

Asettele kalafileet muiden aineiden päälle uunivuokaan. Nosta lämpötila 225 asteeseen ja jatka kypsentämistä noin 15 minuuttia, kunnes kala on kauniin väristä ja sopivan kypsää.

Tarjoa lisänä raikasta salaattia.

Vinkki:

Tähän ruokaan voi tonnikalan sijaan käyttää lohta tai muuta paksulihaista kalaa.

X