Valkoinen borssikeitto
Borssikeitto saa vaihtelua, kun perinteisesti punajuuresta valmistettu soppa valmistetaan valkoisena. Smetanan sijaan keitto kruunataan pähkinätahnalla.
Ainekset
Valkoinen borssikeitto:
- 600 g kasviksia (esim. maa-artisokka, palsternakka, kelta- tai valkojuuri)
- 400 g valkokaalia
- 100 g juuri- eli mukulaselleriä
- 1-2 sipulia
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- n. 1 l vettä
- 2 laakerinlehteä
- 2 tl suolaa
- 1 tl hunajaa
- 1 dl tuoretta timjamia
- 1 rkl sitruunan mehua
Pähknäsmetana
- 2 dl (100 g) cashewpähkinöitä (liota)
- 1 dl vettä
- 1/2 dl sitruunan kuori
- ripaus suolaa
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta juurekset. Suikaloi kaali. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Kuullota ainekset öljyssä kattilassa ja kaada joukkoon vesi. Lisää mausteet ja anna kiehua hiljalleen noin 40 minuuttia. Lisää lopuksi sitruunan mehu ja tarkista maku. Tarjoa pähkinäsmetanan kera.
3. Liota pähkinöitä runsaassa vedessä noin kaksi tuntia ja valuta vesi pois. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella ja tarkista maku.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous