Reseptit

Valkoinen lohipizza

Valkoinen lohipizza tehdään helposti yön yli pizzataikinaan. Pizza viimeistellään valkosipuli-yrttiöljyllä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pizzataikina

  • 2 dl vettä
  • 10 g tuorehiivaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl hienoa merisuolaa
  • 4 1/2-5 dl durumvehnäjuahoja
  • 3 rkl oliiviöljyä

Täyte

  • 1 prk (200 g) ranskankermaa
  • 4 dl juustoraastetta
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 200 g savulohta tai purkkikalaa
  • 3 rkl kapriksia

Yrtti-valkosipuliöljy

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 dl hienonnettuja yrttejä, esim. basilikaa, tilliä, rakuunaa
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri ja suola. Lisää jauhot sekoitellen, kunnes taikina on tasaista (taikinaa ei tarvitse vaivata). Peitä kulho tuorekelmulla ja siirrä jääkaappiin kohoamaan 8–12 tunniksi. Lisää taikinaan öljy ja pyörittele tasaiseksi palloksi. Lisää tarvittaessa jauhoja.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

3. Kaaviloi taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi uunipellin kokoiseksi pohjaksi. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille.

4. Sekoita ranskankerma ja juustoraaste keskenään. Pese kesäkurpitsa ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Soseuta yrtti-valkosipuliöljyn ainekset sauvasekoittimella kulhossa.

5. Levitä pizzapohjalle juustoseosta, kesäkurpitsaa, savukalaa ja kapriksia. Kypsennä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Viimeistele valkoinen lohipizza valuttamalla päälle yrtti-valkosipuliöljyä.

Vinkki! Raasta pizzan täytteeksi jääkaappiin unohtuneet juustonkäntyt, kaikki käyvät!

Katso myös: Pizza Bianco

Katso myös Kotiliesi.fi: Silakkapizza

X