2.4.2014

Pizza bianco

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 dl haaleaa vettä
15 g hiivaa
1/2 tl suolaa
2 rkl öljyä
n. 5 dl durumvehnäjauhoja
1 1/2 ranskankermaa
1/2 tl suolaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 valkosipulinkynsi
75 g raastettua parmesaania
150 g tuoreita herkkusieniä
200 g öljyyn säilöttyä latva- artisokkaa
1 pallo buffalomozzarellaa
mustapippuria myllystä
rucolaa

Valmistusohje

Herkkusienten ja artisokan hienostuneet maut pääsevät hienosti oikeuksiinsa ilman tomaattikastiketta valmistetussa pizza biancossa. Tällä ohjeella voit valmistaa 2 isompaa tai 4 pikkupizzaa.

1. Liuota hiiva veteen. Lisää suola ja öljy, alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikinasta kimmoisa. Anna kohota kaksinkertaiseksi.

2. Sekoita suola, oregano ja murskattu valkosipulinkynsi ranskankermaan. Viipaloi herkkusienet ja paloittele latva-artisokat. Sekoita herkkusieniviipaleisiin vähän oliiviöljyä. Paloittele mozzarella.

3. Jaa taikina kahteen tai neljään palaan. Kauli palat ohuiksi pizzapohjiksi. Levitä pohjille ensin ranskankermaseos, sitten parmesaaniraaste ja kasvikset. Pyöräytä pinnalle reilusti mustapippuria.

4. Paista pizzoja 225-asteisessa uunissa noin 10–12 minuuttia. Pane mozzarellapalat ja rucola valmiiden pizzojen pinnalle.

 

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi