Reseptit

Valkoinen tattipizza

Valkoinen tattpizza on syksyn ihanin herkku. Sienten aromaattinen maku pääsee hyvin esiin valkoisessa pizzassa, joka ei sisällä tomaattia.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Valkoinen tattipizza, pohja

  • 2 dl vettä
  • 15 g tuorehiivaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 1/2 dl spelttijauhoja
  • 2 rkl öljyä

Valkoinen tattipizza, täyte

  • 4 kpl pieniä tatteja tai 2 dl suppilovahveroita
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 1/2 dl ranskankermaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria rouhittuna
  • 1/2 tl kuivattua oreganoa
  • tuoretta rosmariinia

Viimeistelyyn

  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Valkoinen tattipizza tehdään helposti näin:

1. Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta jauhot taikinaan. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Kauli taikina kahdeksi isoksi, pyöreäksi pizzapohjaksi ja laita pelleille.

2. Viipaloi tatit tai revi suppilovahverot. Viipaloi kesäkurpitsa juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet.

3. Sekoita ranskankerman joukkoon valkosipuli ja mausteet. Levitä seos pohjien päälle.

4. Levitä päälle sienet ja kesäkurpitsaviipaleet. Revi päälle rosmariinin lehdet ja kypsennä valkoinen tattipizza 250-asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia. Valuta oliiviöljyä päälle ja nauti.

Katso myös: Pizza bianco

Katso myös Kotiliesi.fi: Rustiikkinen portobellopiirakka

X