Reseptit

Valkosuklaakreemi, marinoidut vadelmat ja cappuccinokastike

Tarjoa ihana valkosuklaa-vadelmajälkiruoka korkeavartisesta lasista.

Teksti:
Inga Aaltonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kreemi:

  • 2.5 dl kermaa
  • 50 g sokeria
  • 3 keltuaista
  • 0.3 dl maizenaa
  • 75 g valkkosuklaata
  • 100 g sokeriliemessä marinoituja vadelmia

Cappuccinokastike:

  • 1 dl maitokahvia
  • 0.5 dl sokeria

koristeeksi:

  • vadelmia
  • suklaakuvioita tai -lastuja

Valmistusohje

Kiehauta kerma ja sokeri. Sekoita Maizena ja keltuaiset kattilassa ja kaada kerma päälle koko ajan vatkaten. Kiehauta. Lisää valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä. Mausta maitokahvi sokerilla ja jäähdytä.

Vaahdota kreemi. Jaa tarjoilulasien pohjalle muutama vadelma ja cappuccinokastike. Pursota kreemi pinnalle ja koristele vadelmilla ja suklaakuvioilla tai -lastuilla.

X