Reseptit

Vaniljainen palsternakkakeitto

Vaniljainen palsternakkakeitto saa hienostuneen makunsa Meksikossa viljeltävästä vaniljasta.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vaniljainen palsternakkakeitto

  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 400 g palsternakkaa
  • 200 g jauhoista perunaa
  • 1 vaniljatanko
  • 1/2 tl mietoa punaista chilirouhetta
  • 1 l kasvislientä
  • suolaa

Valmistusohje

Vaniljainen palsternakkakeitto tehdään näin:

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä kattilan pohjalla. Kuori ja paloittele palsternakat ja perunat. Halkaise vaniljatanko ja lisää kattilaan kasvisten ja chilirouheen kanssa. Anna lämmetä hetken aikaa.

2. Lisää kasvisliemi ja keitä, kunnes kasvikset ovat täysin kypsiä. Nosta vaniljatanko pois ja soseuta liemi tasaiseksi. Ohenna keittoa tarvittaessa kasvisliemellä. Tarkista maku ja mausta suolalla.

3. Tarjoile vaniljainen palsternakkakeitto joko alkukeittona shottilaseista tai pääruokana friteeratuilla palsternakkalastuilla koristeltuina.

Saatat pitää myös palsternakka-vuohenjuustopyreestä, palsternakka-maa-artisokkakeitosta tai paahdetusta palsternakkasosekeitosta.

Lue myös: Hurmaannu chilistä, kaakaosta, valkosipulista, korianterista… Näillä ohjeilla onnistut meksikolaisen keittiön herkuissa

Katso myös Kotiliesi.fi: Leivo leipää ja sämpylöitä palsternakan kera – pyöräytä siitä myös levitteet

X