Reseptit

Paahdettu palsternakkasosekeitto

Palsternakkasosekeitto on maukas, kun palsternakat kypsentää uunissa paahtamalla ja soseuttaa sen jälkeen kasvisliemen kanssa sileäksi sopaksi. Keitossa on mukana pari kourallista cashewpähkinöitä, ja kun annokset vielä viimeistellään seesaminsiemenillä, ateria on erittäin kuitupitoinen.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu palsternakkasosekeitto

  • 8 dl vettä
  • 1 1/2 dl cashewpähkinöitä
  • 500 g palsternakkaa
  • 1 (150 g) jauhoinen peruna
  • 2 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 kasvisannosfondi
  • 2 dl ruokakermaa

Lisäksi

  • seesaminsiemenöljyä
  • paahdettuja seesaminsiemeniä
  • hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistusohje

Paahdettu palsternakkasosekeitto tehdään helposti näin:

1. Mittaa vesi ja pähkinät kattilaan. Anna turvota sen aikaa, kun kypsennät palsternakat uunissa.

2. Kuori ja kuutioi palsternakat ja peruna. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta päälle öljyä. Ripottele päälle suola. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat pehmeiltä. Kaada kasvikset kattilaan veden ja pähkinöiden joukkoon. Kiehauta. Lisää kasvisannosfondi. Keitä, kunnes liemikuutio on liuennut. Lisää kerma. Soseuta sileäksi keitoksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

3. Viimeistele paahdettu palsternakkasosekeitto seesaminsiemenöljyllä, paahdetuilla seesaminsiemenillä ja hienonnetulla lehtipersiljalla.

Katso myös: Kuuma keitto lämmittää sekä mieltä että mahaa – 7 pakkaspäivän keittoa

Katso myös Kotiliesi.fi: Siemenet, pähkinät, dukkah ja pororouhe tuovat uutta jujua sosekeittoihin – tässä maistuvat yhdistelmät

X