Reseptit

Veriappelsiinisiirappi

Veriappelsiinisiirappi saa makua rosmariinista, kanelitangosta ja passiohedelmästä. Kastike silaa hedelmäsalaatin makoisaksi.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Veriappelsiinisiirappi

  • 1 1/2 dl veriappelsiinin mehua
  • 1/2 veriappelsiinin raastettu kuori
  • 1 oksa rosmariinia
  • 1 kanelitanko
  • 1 dl sokeria
  • 1 passiohedelmä

Hedelmäsalaatti

  • 2 appelsiinia
  • 1 mango
  • 200 g viinirypäleitä

Valmistusohje

Veriappelsiinisiirappi valmistuu helposti näin:

1. Mittaa kattilaan veriappelsiinimehu ja hyvin pesty ja raastettu kuori, rosmariininoksa, kanelitanko, sokeri ja passionista kaavittu hedelmäliha. Kiehauta ja keitä 5 minuuttia. Anna jäähtyä. Poista rosmariininoksa ja kanelitanko.

2. Leikkaa appelsiineista viipaleet päistä, ja leikkaa appelsiinit veitsellä kuorettomiksi ja kalvottomiksi. Leikkaa appelsiinit viipaleiksi. Leikkaa mangosta pitkittäin viipaleet kiven molemmin puolin, kuori ja viipaloi. Irrota hedelmäliha kiven ympäriltä, kuori ja viipaloi. Huuhtele viinirypäleet ja leikkaa puoliksi.

3. Sekoita hedelmät kulhossa. Kaada joukkoon puolet veriappelsiinisiirapista. Nostele sekaisin. Tarjoile loput kastikkeesta erikseen kastikekannusta.

Vinkki! Jäljelle jäänyt veriappelsiinisiirappi säilyy jääkaapissa noin 3 päivää. Veriappelsiineista kannattaa valmistaa myös veriappelsiini-mozzarellasalaattia.

veriappelsiinisiirappi
Veriappelsiinisiirappi saa makua rosmariinista, kanelitangosta ja passiohedelmästä.

Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 3/2024.

Lue myös Kotiliesi.fi: Ravintola BasBasin veriappelsiinirisotto

X