Reseptit

Vihreä salaatti ja makeankirpeä kastike

Vihreä salaatti höystetään retiiseillä ja tarjotaan makeankirpeän, täyteläisen kastikkeen kanssa. Tämä salaatti sopii väliruoaksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vihreä salaatti

  • 1 kerä lehtisalaattia
  • 1 pussi rucolaa
  • punamangoldinlehtiä
  • 1 nippu retiisejä
  • tuoreyrttejä maun mukaan

Makeankirpeä kastike

  • 1 muna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 3 anjovisfileetä
  • 1 tl ranskalaista sinappia
  • 1 tl hunajaa
  • suolaa, mustapippuria
  • ½ valkosipulinkynsi
  • 1 dl rypsiöljyä
  • tilkka vettä tai kermaa

Valmistusohje

Vihreä salaatti tehdään näin:

Vihreä salaatti kruunataan täyteläisellä kastikkeella.

1. Revi salaatinlehdet, viipaloi retiisit. Sekoita salaattiainekset kulhossa, lisää päälle reilusti tuoreyrttejä.

2. Keitä kastikkeeseen käytettävää munaa 2-3 minuuttia kiehuvassa vedessä. Huuhdo muna kylmällä vedellä, halkaise ja koverra keltuainen kulhoon. Hienonna keltuainen sähkövatkaimella.

3. Lisää viinietikka, sitruunamehu, hienonnetut anjovikset, sinappi, hunaja, suola ja pippuri. Vatkaa ainekset sekaisin ja aloita öljyn lisääminen hitaasti samalla koneella vatkaten. Kun kastike on majoneesimaisen paksua, mausta se murskatulla valkosipulilla ja ohenna sopivan juoksevaksi joko vesi- tai kermatilkalla. Tarjoa salaatti ja kastike erikseen. Salaatti sopii alkuruoaksi, juhla-aterian väliruoaksi tai esimerkiksi liharuokien lisukkeeksi.

Saatat pitää myös rapeasta salaatista, Waldorfin klassikkosalaatista tai yrtti-rucolasalaatista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Salaattikastike on helppo tehdä itse – kokosimme vastaukset yleisimpiin kysymyksiin kastikkeen valmistuksesta ja säilytyksestä

X