Reseptit

Voissa paistetut ahvenet ja Sandefjordin kastike

Kauden parhaat ahvenfileet paistuvat  Michael Björklundin, television Strömsö -ohjelmasta tutun huippukokin reseptillä.

Teksti:
Inga Aaltonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 800 g ahvenfileitä
  • voita
  • suolaa
  • vastajauhettua valkopippuria

Sandefjordin kastike

  • 2 rkl kermaa
  • 2 rkl ranskankermaa
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl sitruunan mehua (noin)

Valmistusohje

Näin paistat ahvenfileet Strömsön tapaan:
Taita fileet keskeltä kaksinkerroin ja paista voissa läpikypsiksi ja herkullisen värisiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa Sandefjordin kastikkeen ja kesävihannesten kera.

Valmista Sandefjordin kastike näin (1-2 annosta):
Kiehauta kerma, ranskankerma ja voi. Mausta sitruunasta puristetulla mehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita kuuma kastike hyvin, esimerkiksi sauvavatkaimella, kuohkeaksi vaahdoksi ennen tarjoamista.

X