Voissa paistetut ahvenet ja Sandefjordin kastike
Kauden parhaat ahvenfileet paistuvat Michael Björklundin, television Strömsö -ohjelmasta tutun huippukokin reseptillä.
Ainekset
- 800 g ahvenfileitä
- voita
- suolaa
- vastajauhettua valkopippuria
Sandefjordin kastike
- 2 rkl kermaa
- 2 rkl ranskankermaa
- 2 rkl voita
- 1 rkl sitruunan mehua (noin)
Valmistusohje
Näin paistat ahvenfileet Strömsön tapaan:
Taita fileet keskeltä kaksinkerroin ja paista voissa läpikypsiksi ja herkullisen värisiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa Sandefjordin kastikkeen ja kesävihannesten kera.
Valmista Sandefjordin kastike näin (1-2 annosta):
Kiehauta kerma, ranskankerma ja voi. Mausta sitruunasta puristetulla mehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita kuuma kastike hyvin, esimerkiksi sauvavatkaimella, kuohkeaksi vaahdoksi ennen tarjoamista.
Kommentit
Erittäin hyvä, jopa juhlava kastike helpolla kuin mikä. Meilläkin perusohjeen määrät riittivät vain noin puolelletoista hengelle, mutta nyt osaa jo kasvattaa määriä henkilöluvun mukaan.
Kommentit
Voiko kastikereseptin määrät olla oikein… Tosi vähän syntyy kastiketta ~7rkl.
Hei
Reseptistä on jäänyt pois huomautus, että kastikkeen ohje on vain 1-2 henkilölle, nyt se on lisätty reseptiin.
Kiitos hyvästä huomiosta.
Erittäin hyvä, jopa juhlava kastike helpolla kuin mikä. Meilläkin perusohjeen määrät riittivät vain noin puolelletoista hengelle, mutta nyt osaa jo kasvattaa määriä henkilöluvun mukaan.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous