Reseptit

Yön yli -siemenfocaccia

Yön yli -siemenfocaccia tekeytyy jääkaapissa hissukseen, ja leivän raken­teesta tulee kuohkea. Siemenet antavat leivälle rouheutta ja makua.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Yön yli focaccia

  • 4 dl kevytmaitoa
  • 6 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 pss (11 g) kuivahiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

Vuokaan

  • 1/2 dl rypsi- tai oliiviöljyä

Päälle

  • 1/2 dl siemensekoitusta
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 1/2 tl sormisuolaa

Valmistusohje

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita keskenään 1 dl jauhoja, kuivahiiva, suola ja sokeri. Sekoita jauho-hiivaseos maitoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää kaurahiutaleet ja loput jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Peitä kulho kannella tai tuorekelmulla. Siirrä jääkaappiin 8–12 tunniksi. 

2. Mittaa uunivuokaan (20 cm x 25 cm) puolet öljystä ja voitele vuoan pohja ja reunat. Kaada löysä taikina vuokaan. Anna kohota 30 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

4. Painele sormilla taikinan pintaan kuoppia. Voitele lopulla öljyllä. Ripottele päälle siemensekoitusta, seesaminsiemeniä ja sormisuolaa.

5. Kypsennä yön yli focaccia uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa annospaloiksi.

Katso myös: Superhelpot sämpylät

Katso myös Kotiliesi.fi: Kukkafocaccia

X