Reseptit

Yrtti-valkosipuli-uunikasvikset

Yrteillä ja valkosipulilla maustetut uunikasvikset sopivat iltapalaksi sellaisinaan raikkaan salaatin kanssa ja pääruoaksi kalan, kanan tai lihan lisukkeena.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Yrtti-valkosipuli-uunikasvikset

  • 6 Rosamunda-perunaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • 2 punasipulia
  • 2 isoa punaista paprikaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 1/2 ruukkua timjamia
  • 1/2 tl sokeria
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Pese perunat mutta älä kuori. Leikkaa ne reiluiksi paloiksi tai lohkoiksi. Laita perunat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja valuta päälle öljy. Mausta suolalla ja laita 220-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi.

2. Lohko sipulit ja paloittele paprikat.

3. Mittaa blenderiin oliiviöljy, kuoritut valkosipulinkynnet, lehtipersilja, timjami, sokeri sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria. Sekoita tasaiseksi yrttiöljyksi.

4. Lisää kasvikset uunipellille perunoiden kanssa kun 20 minuuttia on kulunut ja kaada joukkoon puolet yrttiöljystä. Jatka paahtamista vielä 15–20 minuuttia.

5. Nostele kasvikset tarjoiluvadille ja kaada päälle loput yrttiöljystä.

X