Reseptit

Yrttimarinoidut kesämarjat

Minttu, basilika ja sitruunamelissa sopivat hienosti kesämarjojen mausteeksi. Halutessasi voit terästää mausteliemen tilkalla appelsiini- tai marjalikööriä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jarmo Wright

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2-3 dl pensasmustikoita
  • 4 dl mansikoita
  • 3 rkl silputtua minttua, basilikaa ja/tai sitruunamelissaa
  • 1 rkl hunajaa tai vaaleaa siirappia
  • 2 dl puristettua appelsiinimehua
  • 1 tl raastettua appelsiinin kuorta

Valmistusohje

1. Sekoita hunaja tai siirappi appelsiinimehuun, lisää raastettu appelsiinin kuori ja silputut yrtit.

2. Puolita tai viipaloi mansikat. Anna marjojen maustua jääkaapissa.

3. Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Kesän markeat marjat ja hedelmät maistuvat salaateissa:

hedelmä-marjasalaatti ja minttu-mantelisalsa

Hedelmä-marjasalaatti ja minttu-mantelisalsaa

marja-melonimaljat

Marja-melonimaljat

marja-hedelmäsalaatti

Marja-hedelmäsalaatti

Kotiliesi.fi: Marjahedelmäsalaatti

X