Parhaat kuohuviinit
Hyvä piknikkuohari kohottaa juhlatunnelmaa.
Juomat

Parhaat alle 15 euron kuohuviinit! Viinitoimittajan 5 valintaa

Nämä kohtuuhintaiset ja hyvät kuohuviinit sopivat niin seurusteluun kuin naposteltavien kaveriksikin. Viiden huippukuoharin joukosta löytyy varmasti onnistunut vaihtoehto niin piknikille kuin illanistujaisiinkin.
Teksti: Ilkka Sirén Kuvat: iStock, valmistajat

Huokea ja huoleton valinta

Freixenet Mia Fresh & Crisp Dry

Freixenet Mia Fresh & Crisp Dry 9,98 e
Puolikuiva kuohuviini on huokea ja huoleton valinta piknikille. Jäännössokeri kuohuviinissä kesyttää espanjalaisten rypälelajikkeiden ärhäkkäät hapot ja tekee viinistä helposti lähestyttävän. Viilennä hyvin ja tarjoile esimerkiksi hedelmälajitelman kera.

Täydellinen seurusteluskumppa

Torres Estelado Organic Extra Brut

Torres Estelado Organic Extra Brut 14,35 e
País-rypäleestä valmistettu Torres Estelado Organic Extra Brut on sähköisen hapokas ja kypsän sitruksinen seurusteluskumppa, joka ei myöskään ujostele ruokien kanssa tarjoiltuna. Kokeile avokado-lohicevichen tai toast skagen-katkarapuleivän kera.

Nappivalinta vegaanille

Ramon Canals Reserva Numerada Cava Seco

Ramon Canals Reserva Numerada Cava Seco 13,99 e
Puolikuivat seco-kuohuviinit sopivat piknikviltille kuin nakutettu. Hento makeus kuohuviinissä antaa anteeksi erikoisempiakin ruokayhdistelmiä, jonka takia se sopii piknikin tyypillisesti kirjavalle ruokatarjonnalle. Soveltuu vegaaneille eli viini ei sisällä eläinperäisiä valmistusaineita.

Takuuvarma ruokahalun herättäjä

Codorniu Cuvee Barcelona Cava Brut

Codorniu Cuvee Barcelona Cava Brut 12,99 e
Kuiva kuohuviini toimii parhaiten ruokahalun herättäjänä, joten se tulisi tarjoilla aterian alkupuolella. Rennoissa terassijuhlissa moisesta ei kannata turhaan stressata, kunhan viinin muistaa tarjoilla viileänä. Espanjalaisen klassikkotalon hedelmäinen kuohuviini toimii salaattien ja tapasten kanssa.

Kuiva ja pirteän marjaisa

Villa Wolf Pinot Noir Rosé Extra Dry

Villa Wolf Pinot Noir Rosé Extra Dry 14,98 e
Pidän saksalaisten sekt-kuohuviinien suoraviivaisuudesta, raikkaasta hedelmäisyydestä ja ryhdikkäästä rakenteesta. Pinot Noir -rypäleestä valmistettu roseeskumppa on kuiva, hennon yrttinen ja pirteän marjaisa. Kokeile grillatun kanan, lohivoileipäkakun tai munakoiso-pastasalaatin kanssa. Prost!

Skumpan ystävillä on hyvät oltavat

Valikoimien ja kilpailun laajentuessa skumpan ystävillä on nykyään hyvät oltavat. Italialaisen proseccon suosion takia espanjalaisten cava-kuohuviinien tuottajien on pitänyt herätä uuteen maailmaan ja alkaa miettiä uudelleen perinteistä espanjalaista kuohuviiniä. Se näkyy cavojen markkinoinnissa ja brändien freesauksissa. Esimerkiksi perinteisen cava-talon Cordoniun matala-alkoholinen CodorNew Frizz -kevytskumppa näyttää olevan ihan puhdasta kilpajuoksua proseccon kanssa.

X