Ruoka

Kuuma suklaa hellii mieltä - kokosimme parhaat kaakao-ohjeet

Pienellä säädöllä kaakaosta saa herkullisen jälkiruoan ja kahvin kanssa siitä tulee virkistävä juoma. Katso kaakao-ohjeet talvipäivään.

Teksti:
Leena Kalliokoski
Kuvat:
Otavamedia

Kun pakkanen paukkuu ja talviviima hiipii sisuksiin, keitä kupponen kuumaa suklaata.

Pienellä säädöllä kaakaosta saa herkullisen jälkiruoan ja kahvin kanssa siitä tulee virkistävä juoma. Katso kaakao-ohjeet talvipäivään.

Kaakao-ohje, joka herauttaa veden kielelle. Kaipaatko hemmottelua? Lämmin suklainen juoma piristää mieltä ja maistuu hyvälle, eikä jätä ketään kylmäksi. Kokosimme tähän eri tilanteisiin sopivat suklaajuomien reseptit. Rentoudu ja nauti!

Kaakao-ohje kylmän karkotukseen

Pakkanen kesytetään kuumalla kaakaolla. Se lämmittää ulkoilulenkin jälkeen. Nautinnolliseen iltaan sopii kuuma suklaa.

Kun pakkanen nipistelee poskissa, kuppi kuumaa kaakaota tekee terää. Kun lisäät kaakaon päälle lusikallisen vaniljajäätelöä, saat siitä oikean talvipäivän herkun. Nappaa tästä Teresa Välimäen kaakao-resepti.

Ulkoilun jälkeen maistuu myös maailman paras kaakao. Tämä kaakao-ohje on Hanna Gullichsenin käsialaa. Kuuma kaakao ja voileipä vie vilun ja nälän.

Kaakao-ohje kiireettömään aamuun

Lisää kuumaan maitoon sulatettu suklaa ja vastavalmistettu kahvi. Tämä herkullinen suklaakahvi maistuu kiireettömänä aamuna.

Espressoa, suklaata, maitoa, kanelia, voiko itseään paremmilla aineilla aamiaisella tai brunssilla enää hemmotella? Kokeile maitosuklaista espressoa myös virkistävänä jälkkärinä.

Kahvilla maustetusta kaakaosta voi nauttia myös espanjalaiseen tapaa churrojen eli pienten munkkitankojen dippinä. Ohjeessa kahvi-kaakaodippi on maustettu tilkalla kahvilikööriä tai konjakkia, se kannattaa normiaamiaisella jättää väliin.

Kuumaa suklaata jälkkäriksi

Kookosmaito tekee suklaajuomasta entistäkin pehmeämmän. Viimeistele jälkiruokaherkku kermavaahdolla.

Tummasta suklaasta ja vahvasta kahvista tehty juoma viimeistellään jälkiruoaksi vaahtokarkeilla ja ripauksella kanelia. Teresa Välimäen kaakao-ohje, megaherkkukaakao, hellii tekijäänsä paitsi vaahtokarkeilla myös kermavaahdolla ja suolakinuskeilla.

Terästetty kaakao sopii jälkiruoaksi ja tuo lämmön tunteen kehoon kylmänä talvipäivänä. Joulun juhlaillallisen voi päättää vaikkapa rommilla terästettyyn kupilliseen kuumaa suklaajuomaa.

Suklaan ja mintun yhdistelmä on klassikko. Minttukaakao maustetaan minttusuklaakonvehdeilla ja minttuviinalla. Kokeile myös punssilla maustettua talvipäivän kaakaota.

Fazerinan ystävä tekee jälkkärikseen appelsiinikaakaon. Raastetulla inkiväärillä ja vaniljalla maustetun juoman voi halutessaan terästää muutamalla Cointreau-likööritipalla.

Kaakao-ohje rauhoittumiseen tai lemmenjuomaksi

Chiliripauksella maustettu kuuma suklaa muistuttaa perinteistä eteläamerikkalaista lemmenjuomaa.

Täyteläinen ja suloinen suklaajuoma rauhoittaa mieltä ja antaa hyvän yöunen.

Artikkelia on muokattu 9.6.2024

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin teet piparminttukaakaon

 

X