13.2.2014

Maailman paras kaakao

Teksti: Hanna Gullichsen Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

100 g tummaa suklaata paloina
1 rkl sokeria
1 pituussuunnassa halkaistu vaniljatanko
3 dl maitoa
1 dl kuohukermaa vaahdotettuna

Valmistusohje

Maailman paras kaakao valmistuu Hanna Gullichsenin reseptillä. Kuuma kaakao ja voileipä vie vilun ja nälän.

Laita suklaapalat, sokeri, vaniljatanko ja maito paksupohjaiseen kattilaan. Lämmitä hitaasti ja sekoittele, kunnes suklaa sulaa. Kuumenna ja vispaa kaakaota, kunnes se on vaahtoavaa. Ota vaniljatanko pois. Kaada kaakao mukeihin, nostele päälle kevyesti vispattua kermaa ja raasta koristeeksi suklaata.

Tutustu myös tämän kaakaoreseptin tekijän, Hannan, Safkaa-blogiin.