963856-hedelma_voileipa.jpg
Reseptit

Hedelmäinen välipalaleipä

Voileivän ei välttämättä tarvitse olla suolainen. Hedelmäisessä välipalaleivässä paahtoleipä saa kaverikseen banaania, omenaa, persikkaa, kiiviä, pähkinöitä ja hunajaa.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 viipaletta rukiista tai muuta kuitupitoista paahtoleipää
  • 1 banaani
  • 1 omena
  • 1 nektariini tai persikka
  • 1 kiivi
  • saksanpähkinöitä
  • hunajaa

Valmistusohje

Hedelmäisen välipalaleivän päälle laitetaan hedelmiä, saksanpähkinöitä ja hunajaa.

Paahda leipäviipaleet. Kuori ja viipaloi banaani. Huuhdo ja halkaise omena. Poista siitä kanta sekä siemenkota ja viipaloi omenanpuolikkaat. Huuhdo ja halkaise nektariini tai persikka. Poista siitä kivi ja viipaloi hedelmänpuolikkaat. Jaa hedelmäviipaleet tasaisesti leipäviipaleille. Rouhi pähkinät ja ripottele ne hedelmien päälle. Valuta pinnalle vähän hunajaa.

X