Kupillinen suklaata ja rommikermaa
Joulun juhlaillallinen päättyy kupilliseen suklaata rommitujauksella maustettuna.
Ainekset
- 1 dl kuohukermaa
- 100 g 70 % tummaa chilillä maustettua suklaata
- ripaus kardemummaa
- 1 rkl tomusokeria
- 1–2 rkl tummaa rommia
Pinnalle
- 1 dl kuohukermaa
- ripaus sokeria
- rouhittua suklaata
Valmistusohje
1. Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi kattilassa ja nosta kattila liedeltä. Lisää paloiteltu suklaa, kardemumma ja tomusokeri. Anna suklaan sulaa välillä sekoitellen.
2. Kun seos on tasaista, mausta se tummalla rommilla.
3. Vatkaa loppu kerma löysäksi vaahdoksi ja mausta se ripauksella sokeria.
4. Kaada vielä lämmin suklaa pieniin kuppeihin, lusikoi päälle kermavaahtoa ja ripottele pinnalle suklaarouhetta. Tarjoile heti.
Katso myös:
Kuuma suklaa, Ruoka.fi
Rommilla terästetty farisealainen kahvi, Ruoka.fi
Lämmin suklaajuoma, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous