Reseptit

Kupillinen suklaata ja rommikermaa

9.12.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Joulun juhlaillallinen päättyy kupilliseen suklaata rommitujauksella maustettuna.

Ainekset

1 dl kuohukermaa
100 g 70 % tummaa chilillä maustettua suklaata
ripaus kardemummaa
1 rkl tomusokeria
1–2 rkl tummaa rommia

Pinnalle

1 dl kuohukermaa
ripaus sokeria
rouhittua suklaata

Valmistusohje

1. Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi kattilassa ja nosta kattila liedeltä. Lisää paloiteltu suklaa, kardemumma ja tomusokeri. Anna suklaan sulaa välillä sekoitellen.

2. Kun seos on tasaista, mausta se tummalla rommilla.

3. Vatkaa loppu kerma löysäksi vaahdoksi ja mausta se ripauksella sokeria.

4. Kaada vielä lämmin suklaa pieniin kuppeihin, lusikoi päälle kermavaahtoa ja ripottele pinnalle suklaarouhetta. Tarjoile heti.

Katso myös:

Kuuma suklaa, Ruoka.fi

Rommilla terästetty farisealainen kahvi, Ruoka.fi

Lämmin suklaajuoma, Kotiliesi.fi