Reseptit

Kupillinen suklaata ja rommikermaa

Joulun juhlaillallinen päättyy kupilliseen suklaata rommitujauksella maustettuna.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl kuohukermaa
  • 100 g 70 % tummaa chilillä maustettua suklaata
  • ripaus kardemummaa
  • 1 rkl tomusokeria
  • 1–2 rkl tummaa rommia

Pinnalle

  • 1 dl kuohukermaa
  • ripaus sokeria
  • rouhittua suklaata

Valmistusohje

1. Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi kattilassa ja nosta kattila liedeltä. Lisää paloiteltu suklaa, kardemumma ja tomusokeri. Anna suklaan sulaa välillä sekoitellen.

2. Kun seos on tasaista, mausta se tummalla rommilla.

3. Vatkaa loppu kerma löysäksi vaahdoksi ja mausta se ripauksella sokeria.

4. Kaada vielä lämmin suklaa pieniin kuppeihin, lusikoi päälle kermavaahtoa ja ripottele pinnalle suklaarouhetta. Tarjoile heti.

Katso myös:

Kuuma suklaa, Ruoka.fi

Rommilla terästetty farisealainen kahvi, Ruoka.fi

Lämmin suklaajuoma, Kotiliesi.fi

 

X