Reseptit

Mokkachurrot ja kahvi-kaakaodippi

Näiden espanjalaisten munkkitankojen eli churrojen mausteena on ripaus kahvijauhetta. Kaakaodipissäkin maistuu somasti kahvi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mokkachurrot:

  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljaoskeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl vettä
  • 100 g voita
  • 3 tl pikakahvijauhetta
  • 3 kananmunaa
  • kaneli-sokeriseosta

Paistamiseen:

  • 1 l rypsiöljyä

Kahvi-kaakaodippi:

  • 1 dl vahvaa kahvia
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl vanilhasokeria
  • 1-2 rkl kahvilikööriä tai konjakkia

Valmistusohje

1. Sekoita vehnäjauhoihin sokeri, vaniljasokeri ja suola.

2. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Sulata voi kiehuvaan veteen, lisää kahvijauhe. Kaada vehnäjauhoseos nesteeseen voi- makkaasti vatkaten. Nosta kattila pois liedeltä ja vatkaa edelleen, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Anna jäähtyä hetki.

3. Lisää munat yksitellen ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes taikina on tasaista. Laita taikina pursotinpussiin, jossa on tähtitylla.

4. Kuumenna öljy 180-asteiseksi pienessä, paksupohjaisessa kattilassa. Pursota taikinasta noin 10 cm:n pituisia tankoja suoraan öljyyn. Katkaise tangot saksilla. Paista churroja noin 2 minuuttia molemmilta puolilta ja nosta valumaan talouspaperin päälle. Kääntele churrot mahdollisimman kuumina sokeri-kaneliseoksessa.

5. Mittaa kahvi, sokeri ja kaakaojauhe kattilaan. Keitä hiljalleen, kunnes seos sakenee. Mausta vaniljasokerilla ja alkoholilla. Tarjoa dippinä.

X