Reseptit

Appelsiinikaakao

Appelsiinikaakao ihastuttaa täyteläisellä maullaan. Juoma sopii loistavasti jälkiruoaksi tai marraskuisen illan sulostuttajaksi.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Appelsiinikaakao

  • 1 levy (121 g) tryffelitäytesuklaata (Fazerina)
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 6 dl täysmaitoa
  • 1/2 tl vaniljauutetta
  • (tilkka Cointreau-likööriä)

Koristeeksi

  • kermavaahtoa
  • rouhittua suklaata
  • tummaa kaakaojauhetta

Valmistusohje

Appelsiinikaakao tehdään helposti näin:

1. Rouhi suklaa. Kuori ja raasta inkivääri.

2. Kuumenna maito kattilassa. Lisää suklaa, inkivääri ja vaniljauute. Kuumenna sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Mausta halutessasi tilkalla Cointreauta.

3. Kaada appelsiinikaakao laseihin ja koristele kermavaahdolla, rouhitulla suklaalla ja tummalla kaakaojauheella.

Katso myös: Minttukaakao

Katso myös Kotiliesi.fi: Kastanja-suklaajuoma

X